Antalya - 'Fındıkkıran' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

Antalya - 'Fındıkkıran' Ayakta Alkışlandı

Antalya - \'Fındıkkıran\' Ayakta Alkışlandı

'Fındıkkıran' ayakta alkışlandıANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), bale severleri 'Fındıkkıran' balesi ile bir kez daha buluşturdu.

11.12.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Fındıkkıran' ayakta alkışlandı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), bale severleri 'Fındıkkıran' balesi ile bir kez daha buluşturdu. Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşen ve dünyanın en çok sahnelenen eseri olan 'Fındıkkıran'a ilgi büyük oldu. Muhteşem eser, geçen sezon da izlenme rekoru kırmıştı.

Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, sahne yönetimi Lale Balkan'a ait 2 perdelik 'Fındıkkıran', dün gece Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Tchaikovsky'nin 1891 yılında bestelediği son bale eseri özelliği taşıyan 'Fındıkkıran', dekor ve kostümleriyle, ışık efektleriyle bir kez daha göz kamaştırdı.

GÜÇLÜ KADRO

'Fareler Kralı' masalından yola çıkılarak Alexander Dumas'ın yazdığı 'Fındıkkıran'da, Müge Ünal 'Clara', Yağızhan Danış 'Fındıkkıran Prens' rollerinde sahneye çıktı. 'Şeker Perisi'ni Laroslova Volkova, 'Şeker Prens'i Tolga Burçak, 'İyilik Perisi'ni Esra Taner, 'Drosellmayer'i Evren İskender, 'Fındıkkıran'ı Umut Çaltekin, 'Clara'nın Erkek Arkadaşı'nı Yağızhan Danış, 'Kral Fare'yi de Cenk Şahinalp canlandırdı.

Eserde orkestrayı ünlü şef Hakan kalkan yönetti, G. Armağan Davran koreograf asistanlığı görevini üstlendi, dekor tasarımına Gürcan Kubilay, kostüm tasarımına Aydan Çınar, ışık tasarımına da Mustafa Eski imzalarını attı.

İzleyicinin ayakta dakikalarca alkışladığı 'Fındıkkıran', kaçıranlar için 13 Aralık Salı ve 15 Aralık Perşembe akşamları da sahnelenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - 'Fındıkkıran' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement