Antalyalı çiftçi geçimini 20 papaya ağacından karşılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Antalyalı çiftçi geçimini 20 papaya ağacından karşılıyor

Antalya'da çiftçilik yapan 64 yaşındaki Mehmet Mercan, geçimini 20 papaya ağacından sağlıyor. Bir ağaçtan ortalama 60 meyve alan Mercan, ağırlığı 3 kiloya varan papayaların kilosunu 10 liradan satıyor.

04.04.2020 08:41  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Mercan (64), 500 metrekare örtü altına ektiği 20 papaya ağacı ile geçimini sağlıyor. Bir ağaçtan yaklaşık 60 meyve hasat eden Mercan, tanesi 2,5 kilo ile 3 kilo arasında değişen meyvelerin kilosunu 10 liradan satıyor.

Gazipaşa'da tropikal meyve üretimi muz ile başlarken, onu avokado takip ediyor. Bölgede mango, avokado, ejder meyvesi, papaya, pasiflora, Hindistan cevizi, longan, lichi, jambu, jackfruit, druian, whitesapote, black sapote, white sapote, karambola, wampei, cherymoya, atemoya, umbrella, roseapple, babilfruit, ketem billa, keyelmasi, napal eriği, kahve ağacı, fejualime, limon, kivi, gouva, çilek gouvasi, pomelo, budanın eli, finger lemon, kurt üzümü, pepino, altın çilek, kamkuat, groviola, yılan meyvesi, sapodilla, demir hindiba gibi 42 değişik türde ürünün yetiştiriciliği yapılıyor. Bu ürünler arasında bulunan papaya, ilçede bahçeleşmesi 3 dekarla sınırlı. İlçedeki bazı bahçelerde bir, iki papaya ağacı bulunuyor.

Antalyalı çiftçi, geçimini 20 papaya ağacından karşılıyor

"EKTİĞİMİZ YIL MEYVE VERMEYE BAŞLIYOR"

Gazipaşa Koru Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Mehmet Mercan, 2,5 yıl önce papaya ağacı dikerek üretime başladığını söyledi. 2,5 yıldır meyve aldığını aktaran Mercan, "Ektiğimiz yıl meyve vermeye başlıyor. Papaya ağaçları ilk meyvelerini ağacın alt kısmından vermeye başlıyor. Bu ağacımız toplanmış bir ağaç. Bu yılki meyveler burada. 500 metrekare yere 20 tane ektim. Yılın 12 ayı meyve veriyor. Meyvenin tanesi 2,5 kilo ile 3 kilo arasında değişiyor. Bir ağaç 50 meyve veriyor. Bazı ağaçlar 60 meyveye kadar verim verebiliyor. Ağacın bakımına göre değişiyor. Fazla rutubet olmaması gerekiyor. Çok suyu sevmiyor. Kumlu toprakları seviyor" diye konuştu.

Antalyalı çiftçi geçimini 20 papaya ağacından karşılıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Antalyalı çiftçi geçimini 20 papaya ağacından karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement