Antalya, Gloria Ironman 70.3 Turkey İçin Binlerce Sporcu ve Spor Severe Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Antalya, Gloria Ironman 70.3 Turkey İçin Binlerce Sporcu ve Spor Severe Ev Sahipliği Yaptı

Antalya'da üçüncü kez düzenlenen Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışının başlangıcı gibi finali de görkemli oldu.

15.10.2017 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da üçüncü kez düzenlenen Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışının başlangıcı gibi finali de görkemli oldu. Yarışlarda erkekler kategorisinde birinciliği Güney Afrikalı triatlet Jeren Seegers alırken,  bayanlar kategorisinde ise Belçikalı triatlet Sara Van der Wel ismi ilk sıraya ismini yazdırdı.

Sırasıyla yüzme bisiklet ve koşudan oluşan üç farklı branşın aynı yarış içerisinde, yaklaşık 40 yıldan buyana yapıldığı  Ironman yarışlarının Türkiye ayağı, bu sene üçüncü kez Antalya Belek'te gerçekleştirildi. Bu yılki yarış, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Gloria Serenity Resorts'ün sahilinden verdiği startla başladı.

Osman Aşkın Bak yarışın başlangıcında yaptığı konuşmada, 1.375 sporcunun katıldığı Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışının Antalya'ya heyecan kattığını belirterek, üç yıldır yapılan yarışmanın her yıl geliştiğini ifade etti. Bakanlık olarak bu organizasyona destek verdiklerini dile getiren Bakan Bak, "Okçuluk, golf, futbol, basketbol gibi pek çok organizasyonu Antalya'da gerçekleştiriyoruz. Türkiye yaptığı uluslararası organizasyonlarla spor alanındaki gelişmesini devam ettiriyor. Gloria Ironman'de bunlardan biri. Böylesi etkileyici bir yarışın Türkiye'ye gelmesine vesile olduğu için Gloria Ailesi'ne teşekkür ederim" dedi.

YÜZME BAŞLANGICINI WATSON YAPTI

Yarışa ilk olarak, rahatsızlığı bulunan 14 yaşındaki oğlu Rio'yu kano ile çekerek yarışan Nicholas Watson başladı. Watson'ın ardından, profesyonel erkek ve kadın yarışmacılar denize girmesiyle yarış devam etti. Sporcular Gloria Serenity Resorts'un plajında gerçekleşen 1,9 kilometrelik yüzme etabının ardından, EXPO Fuar Alanı içerisinden de geçen 90 kilometrelik bisiklet etabı ile yarışa devam ettiler. Gloria Hotels and Resorts'ün Golf sahalarının içinde yarışın 21 kilometrelik koşu etabını gerçekleştiren sporcular, yarışı Gloria Sports Arena'da sonlandırdılar.

BİRİNCİLİĞİ JEREN SEEGERS ELDE ETTİ

Gloria Ironman 70.3 Turkey'de erkekler katagorisinde birinciliği, 4 saat 6 dakika 52 saniyelik derecesiyle Güney Afrikalı sporcu Jeren Seegers elde ederken, ikinciliği 4 saat 9 dakika 5 saniyelik derecesiyle Rus sporcu Sergey Khazov, üçüncülüğü ise 4 saat 9 dakika 29 saniyeden oluşan dereceyle yine Rusya'dan Eger Vinogradau elde etti.

Yarışın bayanlar kategorisinde ise birinciliği 4 saat 25 dakika 31 saniyelik dereceyle Belçikalı sporcu Sara Van der Well göğüslerken, yarışın ikinciliğini 4 saat 34 dakika 41 saniyelik derecesiyle Rus sporcu Arina Sgulgina, üçüncülüğü ise  4 saat 42 dakika 49 saniyede oluşan derecesiyle İngiliz sporcu Kerry Mcgawley elde etti.

Yarışmada ilk üçe giren erkek Ironman'ler ödülünü Antalya Valisi Münir Karaoğlu'nun elinden alırken, yarışmada ilk üçe giren bayan Ironman'lerin ödüllerini ise Güney Afrikalı Olimpiyat Yüzme Dünya Şampiyonu Chad le Clos verdi.

55 ÜLKEDEN KATILIM

Bu yılki Ironman yarışına 55 ülkeden 1.375  sporcu ve 100 takım katıldı. Bunun yanında Gloria Ironman 70.3 Turkey'de birçok işadamı ve CEO da yarıştı.

Yarışta, Nuri Özaltın takımı olarak; Nevşin Mengü, Milli Sporcularımız Bahar Saygılı ve Ediz Yıldırımer de mücadele etti. Yine İran'ın ilk bayan Ironman'ı olan Shirin Gerami de yarışta mücadele eden bir diğer isim oldu.

Yarışa en çok ilgi gösteren ülkeler arasında  Türkiye,  Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya ve İsviçre yer aldı. 76 yaşından 18 yaşına kadar farklı yaş dilimlerindeki sporcuların mücadelesine sahne olan Gloria Ironman 70.3 Turkey'e Türk sayısı istikrarlı şekilde her yıl artarken, yabancı sporculardaki artış geçen seneye oranla %50 artış gösterdi. Bu yılki triatletlerin yüzde 40'ını Türk'ler oluştururken, yüzde 60'lık diliminde ise yabancılar yer aldı.

DÜZENLENDİĞİ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Bugün dünyanın 55 ülkesindeki 100'ün üzerinde şehirde düzenlenen Ironman yarışları, düzenlendiği ülkenin ekonomisine ve turizmine de önemli bir katma değer sağlıyor. Otel ücretleri, alışveriş ve diğer harcamalarla birlikte, Ironman organizasyonlarının yapıldığı her bir şehre  4 milyon dolar civarında ekonomik katkı sağlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya, Gloria Ironman 70.3 Turkey İçin Binlerce Sporcu ve Spor Severe Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement