Antalya Hayatının Anlamı Hosteslik, Uçak Kazasından Sonra Kabusu Oldu - Son Dakika
Güncel

Antalya Hayatının Anlamı Hosteslik, Uçak Kazasından Sonra Kabusu Oldu

Çocukluk hayali olan hosteslik mesleğini 15 yıl severek yapan Bilge Erk'in hayatı, 30 Kasım 2007'de İstanbul-Isparta seferini yapan Atlas Jet uçağının düşmesiyle değişti.

18.01.2018 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukluk hayali olan hosteslik mesleğini 15 yıl severek yapan Bilge Erk'in hayatı, 30 Kasım 2007'de İstanbul- Isparta seferini yapan Atlas Jet uçağının düşmesiyle değişti. Uçuşunu değiştirdiği için kazadan sağ kurtulan eski hostes, bir zamanlar ikinci evi olan uçağa binemiyor. Hayatımın anlamı artık hayatımın kabusu oldu diyen Erk, şimdilerde açtığı mutfak atölyesinde Antalya'ya gelen turistlere Türk mutfağını tanıtıp, Türk yemekleri yapmayı öğretiyor.

30 Kasım 2007 İstanbul- Isparta seferini yaparken düşen Atlas Jet uçağının eski hosteslerinden Bilge Erk, babasının rahatsızlığı nedeniyle rapor alıp uçuşunu değiştirdiği için sağ kurtulduğu kazadan söz ederken, o günü yaşıyor. 50 yolcu ile 7 mürettebatın yaşamını yitirdiği kazadan önce uçakla ilgili sıkıntılar olduğunu bildiklerini belirten Erk, Uçağın arızası çoktu. Sıkıntılar olduğunu biliyorduk. Hostes arkadaşlar arasında bunu konuşuyorduk. Ama tabii böyle bir kaza olacağını hiç bilemezdik dedi.

'KAZADAN BİRKAÇ GÜN ÖNCE RÜYAMDA GÖRDÜM'

O uçuşa gitmeyi hiç istemediğini, altıncı hissinin kendisini rahatsız ettiğini ve kazadan birkaç gün önce rüyasında uçağı dağlar arasında gördüğünü anlatan Bilge Erk, sözlerini şöyle sürdürdü

Babamın rahatsızlığı nedeniyle rapor almam, uçuşların değişmesi sonucu kazadan sağ kurtuldum. Kaza haberini aldığımda çok kötü oldum. Çarşamba günüydü, hiç unutmuyorum. Kurtulduğuma sevinemedim. Elbette benim bir suçum yoktu ama çok garip duygular içindeydim. Suçluluk da hissediyordum. Ben de o uçakta olabilirdim. Bu kazayla hayatımın akışı değişti. O kazadan sonra uçağa bile binemedim. Hayatımın anlamı, bir anda hayatımın kabusu olmuştu. Çünkü hosteslik bir tutkuydu benim için ama artık kabus oldu. Eğer uçmak zorundaysam, uyku ilacıyla binebiliyorum uçağa, en fazla gidebildiğim 1 saatlik yok. Uzun uçuşlar asla yapamıyorum. Karayolunu tercih ediyorum.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu olan Bilge Erk, 6 yaşından bu yana hostes olmayı hayal ettiğini ve üniversiteden mezun olduktan sonra özel bir havayolu şirketinde mesleğe başladığını belirtti. 15 yıl boyunca aralarında Atlas Jet'in de olduğu farklı havayolu şirketlerinde görev yaptığını belirten Erk, kazadan sonra mesleği bıraktığını belirtti.

'MUTFAĞA İLGİM ÇOCUK YAŞLARDAN İTİBAREN VARDI'

Çocukluğundan bu yana mutfağa da ilgisi olduğunu anlatan Erk, mesleği bıraktıktan sonra gastronomi eğitimi aldığını ve tamamen mutfağa yöneldiğini kaydetti. Erk, sözlerini şöyle sürdürdü

Eğitimimi tamamladıktan sonra yaptığım araştırmalarda gördüm ki biz mutfağımızı yeterince tanıtamıyoruz. Bu nedenle 2015 yılında açtığım L'atelier du Chef mutfak atölyesinde konuklarımıza Türk mutfağını tanıtıyorum. Türk yemekleri yapmayı öğretirken de onların mutfaklarında olmayan ürünleri seçiyorum. Mesela pirinç pilavı değil bulgur pilavı öğretiyorum. Patlıcanla yemek yapmayı hiç bilmiyorlar. Hünkar beğendi, karnıyarık öğretiyorum. Bizim kültürümüzde sadece döner, kebap, lahmacun yok. Çok güzel tencere yemeği kültürümüz var. Bunları anlatıyorum.

Erk, Türk yemekleri yapmaya en çok hevesli turistlerin ise Almanlar olduğunu belirtti.

ATSO'DAN ÖDÜL

Bilge Erk, 2016 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun düzenlediği '2016 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması'nda 'Mutfak Atölyesi' projesi ile mansiyon ödülüne layık görülmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Hayatının Anlamı Hosteslik, Uçak Kazasından Sonra Kabusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement