Antalya İdam Edilen Yusuf Aslan'ın 87 Yaşında Ölen Annesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Antalya İdam Edilen Yusuf Aslan'ın 87 Yaşında Ölen Annesi Toprağa Verildi

Emre BAYLANANTALYA, (DHA)- TÜRKİYE'de, 1968 kuşağının sembol isimlerinden Yusuf Aslan'ın, Antalya'da dün 87 yaşında yaşamını yitiren annesi Mediha Aslan, Uncalı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.6 Mayıs 1972'de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan'la...

21.03.2013 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre BAYLANANTALYA, (DHA)- TÜRKİYE'de, 1968 kuşağının sembol isimlerinden Yusuf Aslan'ın, Antalya'da dün 87 yaşında yaşamını yitiren annesi Mediha Aslan, Uncalı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

6 Mayıs 1972'de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan'la birlikte idam edilen Yusuf Aslan'ın Antalya'daki ablası Emel Bilik ile birlikte yaşayan annesi Mediha Aslan, dün sabah Meltem Mahallesi'ndeki evlerinde vefat etti. Uzun süredir alzheimer tedavisi gören Mediha Aslan için bugün Uncalı Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, gazeteci- yazar Tayfun Talipoğlu ve Yusuf Aslan'ın dava arkadaşlarıyla birlikte Antalya'da yaşayan ailenin çok sayıda yakını katıldı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Cenaze töreni öncesi Yusuf Aslan'ın ablası Emel Bilik, taziyeleri kabul etti. CHP İl Gençlik Kolları, cenaze töreninde, aralarında Yusuf Aslan'ın da olduğu 68 hareketi liderlerinin fotoğraflarının yer aldığı pankart açtı.

Öğle namazı ve sonrasında kılınan cenaze namazın ardından Mediha Aslan'ın cenazesi toprağa verildi. Mezarı başında Aslan'ın kız kardeşi Emel Bilik ve teyzesi Ülker Turgu uzun süre gözyaşı döktü.

Duaların ardından Yusuf Aslan'ın mücadele arkadaşları, anne Aslan'ın mezarı başında tören yaptı. Cenazeye katılan Şair Metin Demirtaş, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın avukatlığını yapan Halit Çelenk'in eşi Şekibe Çelenk, 'Dar Ağacında Üç Fidan' kitabının yazarı Nihat Behram'ın da aralarında bulunduğu kişilerden gelen çok sayıda mesajı okudu.

Şair Demirtaş, Mediha Aslan'ın oğlu Yusuf Aslan'ı tam 41 yıl önce kaybettiğini belirterek, bir kuşağın annelerinin çok acı çektiğini söyledi ve konuşmasını Nazım Hikmet'in 'Sizi de bir ana doğurmadı mı Analara kıymayın efendiler' dizeleriyle bitirdi.

Tören sonunda açılan taziye defterine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın şunları yazdı

Yaşamı uzun yıllar ıstırapla geçmiş merhum Mediha hanımefendiyi öbür dünyaya uğurlamaya geldik. Umarım devlet intikamı olan yavrusunun idamı ve bunun acıları son bulur. Cennete buluşmaları dileğiyle.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya İdam Edilen Yusuf Aslan'ın 87 Yaşında Ölen Annesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement