Antalya Kadem'den Sinema Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Antalya Kadem'den Sinema Eğitimi

Kadem'den sinema eğitimiKADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği tarafından yürütülen 'Sinema Akademisi' projesi kapsamında sinema eğitimi verilen 28 kişiye sertifikaları verildi.

27.05.2017 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadem'den sinema eğitimi

KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği tarafından yürütülen 'Sinema Akademisi' projesi kapsamında sinema eğitimi verilen 28 kişiye sertifikaları verildi.

Rixos Downtown Antalya Oteli'nde gerçekleştirilen Sinema Akademi kapanış törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Antalya İl Müdürü Esen Diler, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende senaryo, görüntü, kurgu gibi konularda verilen teorik ve uygulamalı eğitime katılan çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerlere sertifikaları verildi.

24 YURT KIZI TURIZME HAZIRLANIYOR

KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, törende yaptığı konuşmada; Antalya'da denilince akla kültür, sanat ve turizmin geldiğini söyledi. Bu kapsamda KADEM olarak yetiştirme yurtlarında kalan 24 genç kızı geleceğe hazırlayıp turizme entegre etmek amacıyla eğitim çalışması başlattıklarını bildiren Taş, "Bu genç arkadaşlarımız 1 aya kadar eğitimlerini tamamlayıp staj dönemine geçmiş olacak. Vereceğimiz psikolojik, sosyal ve kültürel destekle hayata daha güçlü tutunmalarını sağlayıp işe yerleştirmeleri sağlanacak" dedi.

KADEM SİNEMA AKEDEMİSİNİN AMACI

Antalya'da sanat denilince akla ilk gelenin ise sinema olduğunu belirten Taş, "Kültürümüzü ve tarihimizi dünyaya doğru tanıtabilmek için Türk sinemasına ağırlık verilmesi gerekiyor. 'Sinema Akademisi' ile değerlerimizi sanatla yoğurarak özelde kadın haklarını, genelde ise insan hakları odaklı çalışmalar yapabilmeyi hedefledik" dedi.

SİNEMA KURŞUNSUZ BİR SİLAHTIR

KADEM kurucu üyelerinden Melek Çakıroğlu da yaptıkları çalışmalarla toplumun kalkınmasını hedeflediklerini söyledi. Kadınların ve gençlerin siyasetten ekonomiye, akademiden hukuka her alanda gelişmesi, bilinçlenmesi ve kalkınması için çalıştıklarını anlatan Çakıroğlu, 'Sinemada sanat değil de belirli düşünceler empoze edilmeye çalışılıyor. İnsanların bilinçaltına hükmeden sinema kurşunsuz bir silah olarak toplumların değer yargılarını istenilen tarzda değiştirmeyi sağlayan en tehlikeli araçtır. Burada bize büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 3 ay süren eğitimi tamamlayan aralarında öğrencilerin de bulunduğu psikolog, diş hekimi gibi farklı mesleklerden 28 kursiyere sertifikaları verildi.

Antalya Kadem\'den Sinema Eğitimi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Kadem'den Sinema Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement