Antalya Kekova'da 'Kadın' Demek 'Turizm' Demek - Son Dakika
Güncel

Antalya Kekova'da 'Kadın' Demek 'Turizm' Demek

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı ünlü Kekova'nın merkezi olan Üçağız Mahallesi ve Kaleköy'de yaşayan kadınların çoğunluğu turizmde çalışıyor.

16.09.2017 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı ünlü Kekova'nın merkezi olan Üçağız Mahallesi ve Kaleköy'de yaşayan kadınların çoğunluğu turizmde çalışıyor. Kimi tekne kaptanlığı, kimi aşçılık yapıyor kimi de kışın yaptığı el emeği göz nuru ürünleri turistlerin beğenisine sunarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.Üçağız Mahallesi ve Kaleköy'de tek geçim kaynağı turizm. İki yerleşim yerinde yaklaşık 140 hane bulunuyor. Her evde 7'den 70'e kadınlar turizmde çalışıyor. Kara ve deniz yolu ile her gün binlerce yerli ve yabancı turist bölgeye geliyor. Bölge turistik olunca kadınlar da turizmden para kazanmak için çalışıyor. Üçağız Mahallesi'nde her evin önünde ve sahilde 50 metre uzunluğunda kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sattığı küçük bir çarşı yer alıyor. Bazı kadınlar yat kaptanlığı yapıyor. Yarlarda küçük birer el emeği, göz nuru ürünlerin satıldığı sepet var. Kekovalı kadınlar kış boyunca oyalı yazma, boncuktan süs ve takı eşyaları, deniz kabuğundan kolyeler, elbiseler üretiyor. Bazı eşyaları dışarıdan alarak tezgaha koyuyorlar.

Kışın üretilen ürünler yaklaşık 40 tezgahta satışa sunuluyor. Oyalı yazmalar 10- 30 lira arasında, takılar 5 liradan 100 liraya kadar satılıyor. Tezgah başında satış olmadığı zaman kadınlar el işi yapıyor. Bazıları bebekleriyle geliyor. Öğrenci olanlar ise hem kitap okuyor hem satış yapıyor ve okul harçlıklarını çıkarıyor. İş yerlerinde dondurma yapıp satan kadınlar var. Bazı kadınlar aldıkları kaptan ehliyetiyle yat kaptanlığı yapıyor. Müşterilere yemek hazırlıyor. Bazıları da dolaşarak satış yapıyor.

Tekne kaptanı Emine Korucu, Üçağızlı kadınlar olarak tekne kullanırız, aşçılık da yaparız. Gemicilik yaparız. Geçim kaynağımız bu, turizm dedi. Tekne kaptanı Hatice Engin, Üçağız'da tek geçim kaynağı turizmdir. Genelde kadınlar çalışır. Eşlerine yardımcı olur. İncik, boncuk, yazma satarak gelirlerine katkıda bulunurlar diye konuştu.

Lise öğrencisi Yüksel Burcan, Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Okul harçlığımı kazanmak için ailemle el ele vererek burada çalışıyorum. Tüm kadınların olduğu gibi ben de aynı işi yapıyorum dedi.

Bahriye Çan, Kışın el işleri yapıyoruz, oyalar yapıyoruz. Yazın da gelen misafirlere satıyoruz, aile bütçemize katkı olsun diye konuştu.

Hanife Karahan, Üçağız'da 'kadın' demek 'turizm' demek. Bizler üretiyor, satıyoruz. Aile bütçemize katkı sağlıyoruz dedi.

Antalya Kekova\'da \'Kadın\' Demek \'Turizm\' Demek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Kekova'da 'Kadın' Demek 'Turizm' Demek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement