Antalya Köpekler Dağa Terk Edildi 2 - Son Dakika
Güncel

Antalya Köpekler Dağa Terk Edildi 2

Antalya Köpekler Dağa Terk Edildi 2

Antalya'nın Akseki İlçesi'ndeki Gidengelmez Dağları'na bırakılan onlarca köpek hayatta kalma mücadelesi veriyor.

04.10.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Akseki İlçesi'ndeki Gidengelmez Dağları'na bırakılan onlarca köpek hayatta kalma mücadelesi veriyor. A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, köpeklerin bulunduğu yerden alınması için Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu.

Akseki'ye bağlı Süleymaniye Mahallesi sınırlarında yer alan Gidengelmez Dağları eteğine onlarca sokak köpeği bırakıldı. Kim ya da kimler tarafından ve ne zaman bırakıldığı bilinmeyen köpekler, açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.

Çevredeki su kaynakları yakınında gruplar halinde dolaşan köpekler, yiyecek ve içecek arıyor. Hayvanların durumunu gören bazı çevreciler ise bölgeye köpek maması bırakarak beslenmelerine yardımcı olmaya çalışıyor. Bazı köpeklerin kulağında küpe izleri olduğu görülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü'nde büyük bir trajedi yaşandığını söyledi. Bir belediye tarafından 100'e yakın köpeğin Akseki İlçesi Süleymaniye Mahallesi'nde dağlık ve ormanlık alana bırakıldığını belirten Gündüz, "Köpeklerin bulunduğu yerde su ve yiyecek yok. Köpekler resmen açlığa, susuzluğa, ölüme terk edilmiş durumdalar. Bitkin düşen köpekler, yaban hayvanlarının saldırıları nedeniyle telef olmakta, hatta açlık nedeniyle köpekler ölmekte" dedi.

Köpeklerin bulundukları yerden alınması için Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçeyle başvurduklarını kaydeden Hediye Gündüz, "Bizler Antalya ve Konya belediyelerinin takipçisi olacağız. Yasal olarak belediyeler sokak hayvanlarına bakmakla hükümlü. Her belediye sokak hayvanlarına kendi sınırları için bakmakla sorumlu. Bunu yapmayanlar görevini eksik yapmış olmanın yanında suç işlemektedirler" dedi.

Hediye Gündüz, konuyla ilgili Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi'ne de dilekçeyle vereceklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Köpekler Dağa Terk Edildi 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement