Antalya'nın 200 Yıllık Yemekleri, Ramazan Menüsünde - Son Dakika
Güncel

Antalya'nın 200 Yıllık Yemekleri, Ramazan Menüsünde

ANTALYA'daki otellerde, Ramazan ayının başlamasıyla yerli misafirler için özel Ramazan menüleri hazırlandı.

17.05.2018 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'daki otellerde, Ramazan ayının başlamasıyla yerli misafirler için özel Ramazan menüleri hazırlandı. Kent merkezinde hizmet veren Rixos Downtown Hotel'de, yöreye ait ve 200 yıllık geçmişe sahip tilkisen çorbası, nohut köftesi, alafaşı, kabak çiçeği dolması, göleviz, Toros salatası, kokoşka, holuşka lezzetleri iftar sofralarında damak çatlatacak.

Antalya merkezde yerli- yabancı çok sayıda misafirin ağırlandığı otellerin başında gelen Rixos Downtown Hotel'de, iftar sofraları için 6 özel menü hazırlandı. İftara özel hazırlanan menülerin tamamı Osmanlı- Türk mutfağından oluşuyor. Otelin menüsü, ana yemekler arasında servis edilecek küçük iftarlıklarıyla da dikkat çekiyor. Rixos Downtown Antalya Genel Müdürü Onur Özdiker, menülerin yanı sıra açık büfede sundukları özel lezzetlerle misafirlerin beğenisini kazandıklarını ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Özdiker, her hafta çarşamba Antalya'nın 200 yıllık yemeklerini misafirlerine sunduklarını kaydetti.

Tilkisen çorbası, nohut köftesi, alafaşı, kabak çiçeği dolması, göleviz, Toros salatası, kokoşka, holuşka gibi yöreye ait yemekleri tatmak isteyenlerin bu lezzetleri sadece Rixos Downtown Antalya'da bulabileceğini anlatan Ödiker, "Ramazan ayında iftar yemeklerinde geleneksel lezzetlerin misafirimizle buluşmasına dikkat ediyoruz. Misafirlerimizin özlediği geleneksel lezzetlerden keşkek, aside, mini pideler sunulacak. Kuzu kafesi, incik, keşkek, hünkarbeğendi ve çorba çeşitlerimizde iddialıyız. Ayrıca Antalya'nın 200 yıllık lezzetlerini kente özgü yemekleri sunan tek oteliz" dedi. Özel iftar menülerinden tatmak isteyen misafirler için şık sofralar hazırlayabileceklerini aktaran Özdiker, yaklaşık 50 kişilik özel ekibin Ramazan için hazırlandığını söyledi.

Rixos Downtown Antalya Executive Chef Mehmet Emin Yarar ise Ramazan ayında iftar için hazırlanan menülerin özellikle hafif ve kalori bakımından düşük olmasına dikkat ettiklerini söyledi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'nın 200 Yıllık Yemekleri, Ramazan Menüsünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement