Antalya'nın En Büyük Eğlence Festivali Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya'nın En Büyük Eğlence Festivali Başlıyor

Antalya\'nın En Büyük Eğlence Festivali Başlıyor

RussianFest, Türkiye'nin en büyük planlı eğlence merkezi olan Antalya Beachpark konser alanında Cuma günü başlıyor.

20.06.2012 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 10 bin metrekarelik alan festival alanı olarak kapatılıp yiyecek içecek üniteleri, aktivite alanları ve dev sahnesi ile 3 günlük eğlence merkezine dönüşüyor.

Festivali düzenleyen Medya& Medya Organizasyon'dan Gözde Gürer, etkinliğin birinci amacının eğlence, ikinci amacının ise iki kültür arasında kaynaşmanın sağlanması olduğunu belirtti. Antalya'da sayıları hızla artan Rus ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına kendi kültürlerine göre eğlenme imkanı sağlayacaklarını belirten Gürer, "Antalyalılara da Rus eğlencesi ve kültürünün bir örneğini yaşatmayı amaçlıyoruz. Festival, ayrıca turizm açısından da büyük önem taşımaktadır. Tatil için Antalya'yı tercih eden Rusya ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına da cazip bir eğlence seçeneği sunacağız. Kendi kültürleri ve eğlence tarzları ile tatillerini geçirdikleri ülkenin kültür ve eğlence tarzının harmanlamasının turistlere cazip geleceğini düşünüyoruz" dedi.

ANTALYA'DA 50 BİN RUS YAŞIYOR

Rusya dışında Ruslarla ilgili bir etkinliğin düzenlenebileceği en ideal şehrin Antalya olduğunu belirten Gözde Gürer, "Rusya ve Rusça konuşulan ülkelerde "Küçük Moskova" olarak adlandırılan Antalya, bu ülke insanları için tatil ve yaşamak için ilk tercih nedeni olmaktadır. Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan 2011 yılı içinde tatil için Antalya'ya gelen kişi sayısı verilere göre yaklaşık 5 milyondur. Bunun dışında; bu ülkelerin vatandaşları yerleşmek ve yaşamlarını sürdürmek için de Antalya'yı tercih etmektedir. Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi verilerine göre, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelip Antalya'ya yerleşen kişi sayısı 50 bine ulaşmıştır. Buna; resmi kayıtlara girmeyenler ile mevsimlik olarak çalışmak için gelenleri de eklediğimiz zaman sayı 70 binin üzerine çıkmaktadır" dedi.

RUSSIANFEST'DE GERİ SAYIM BAŞLADI

RussianFest, Türkiye'nin en büyük planlı eğlence merkezi olan Antalya Beachpark konser alanında Cuma günü başlıyor. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alan festival alanı olarak kapatılıp yiyecek içecek üniteleri, aktivite alanlar ve dev sahnesi ile 3 günlük eğlence merkezine dönüşüyor.

Festival etkinlikleri her gün saat 15.00'te başlayacak. 15.00-18.00 arası, animasyonlar, sportif aktiviteler, yarışmalar ile şenlenecek festival, 18.00'de sahne performansları ile hareketlenecek. şovlar, DJ performansları ve konserler ile etkinlikler gece 24.00'e kadar devam edecek.

Festivalin ilk gününde Türk Rock müziğinin efsanesi Hayko Cepkin, Pop müziğin yeni starı Sibel Bilgiç, Rus müziğinin Antalya'daki temsilcisi Janna Freak ve genç yetenekleri bünyesinde barındıran Spritual Chaos grubu Antalyalıları müziğe doyuracak. Aynı gün DJ Berl-In festivale katılanları coştururken, göbek dansının Rus starı Samira ise izleyenleri büyüleyecek.

Festivalin ikinci günü olan 23 Haziran'da Rus pop müziğinin starlarından Infinity, DJ Alex ve dansçıları ile unutulmaz bir performans sergileyecek. İki hafta önce çıkan albümüyle listelerde hızla yükselen Murat Alpsü, Antalyalıları müziğe doyuracak. Bahar müziği, Shadows Ballet ise sergileyeceği şov ile eğlenceye renk katacak. DJ Esskimo ve DJ Chadash Cort, izleyenleri coşturacak.

24 Haziran'da festivalin son gününde müziğin romantik kralı Gökhan Kırdar sahne alacak. Rus performans grubu Moonlight Shadow Girls hem göze, hem kulağa hitap edecek.  Grup Trip seslendireceği şarkılarla Antalyalıları coştururken, DJ Serkan Kalan coşkuyu doruk noktasına ulaştıracak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Antalya'nın En Büyük Eğlence Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement