Antalya'nın Kültürel Zenginlikleri Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Antalya'nın Kültürel Zenginlikleri Dünyaya Tanıtılacak

Antalya\'nın Kültürel Zenginlikleri Dünyaya Tanıtılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde şu ana kadar gizli kalmış yerel ve kültürel ürünleri ortaya çıkarmak için proje çalışmalarına başladı.

10.09.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde şu ana kadar gizli kalmış yerel ve kültürel ürünleri ortaya çıkarmak için proje çalışmalarına başladı. Projeyle birlikte, Antalya'nın gizli kalmış zenginlikleri tüm dünyaya tanıtılacak.

Projenin ilk adımı olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Seval Yasak, Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci, Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Kaş Koordinatörü Mustafa Şalvarlı ve uzmanların katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun eşi Dilek Sarıoğlu da yer aldı.

KIRSAL KALKINMA İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Seval Yasak, kırsal kalkınmaya katkı sağlamanın ana hedefleri olduğuna dikkat çekti. Projenin ilk etabında koordinatörler ve muhtarlarla, ilçelerin ün yapmış olan veya keşfedilmemiş ürünlerini tespit edeceklerini belirten Seval Yasak, "Öncelik olarak ürünleri anket yaparak listeleyeceğiz. Gizli kalmış veya yeterince tanıtılmamış ürünleri bilimsel yöntemlerle araştıracağız. Daha sonra tespit edilen ürünler arasında elemeler yapıp doğru ürünü tespit edeceğiz" dedi. Ün yapacak düzeyde olan ürünleri önce iç piyasada, ardından UNESCO ile tüm dünyaya tanıtacaklarını kaydeden Yasak, "Bu zenginlikler değerlendirilerek ekonomik anlamda kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımıza büyük katkı sağlayacak, proje sayesinde Antalya'nın zenginliklerini tüm Türkiye ve dünya tanıyacak" diye konuştu.

PROJEYE BÜYÜK DESTEK VAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nın başlattığı projeye Batı Antalya Kalkınma Ajansı (BAKA) ön araştırma desteği sundu. Büyükşehir Koordinatörlerinin de önemli rol oynayacağı projeye aynı zamanda, Antalya Ticaret Borsası, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Antalya İl Orman Müdürlüğü Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM), Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği de (ANTOK) destek veriyor.

İLÇELERİN KENDİNE HAS ÜRÜNLERİ DÜNYAYA TANITILACAK

Öncelik olarak Antalya'nın tamamını kapsayan coğrafyada gizli kalmış veya yeterli tanıtımı yapılamamış yerel ve kültürel zenginlikler, ilçe koordinatörleri ve muhtarların aracılığıyla tespit edilecek. Gizli kalmış, yeteri düzeyde tanıtımı yapılamamış ürünleri incelemeye alınarak, uygun görülmesi halinde iç piyasaya da tanıtımı yapılacak, aynı zamanda da kazanılan zenginlik Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) oluru alınarak dünya piyasasına girişi sağlanacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'nın Kültürel Zenginlikleri Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement