Antalya - 'Ölü Fare' Davasında Mahkeme Yeni Rapor İstedi - Son Dakika
Güncel

Antalya - 'Ölü Fare' Davasında Mahkeme Yeni Rapor İstedi

Antalya - \'Ölü Fare\' Davasında Mahkeme Yeni Rapor İstedi

'Ölü fare' davasında mahkeme yeni rapor istedi ANTALYA'da 4 ay önce "Evime ölü fareleri sen koydun" diyerek komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı'yı 21 bıçak darbesiyle öldürmekle suçlanan ve ömür boyu hapsi istenen 27 yaşındaki Abdullah Çiçek'in yargılanmasına devam edildi.

20.02.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Ölü fare' davasında mahkeme yeni rapor istedi

ANTALYA'da 4 ay önce "Evime ölü fareleri sen koydun" diyerek komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı'yı 21 bıçak darbesiyle öldürmekle suçlanan ve ömür boyu hapsi istenen 27 yaşındaki Abdullah Çiçek'in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanığın Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden 'akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair' yeni rapor almasına karar verdi.Olay, 29 Eylül 2014 günü saat 10.00 sıralarında Kepez İlçesi Emek Mahallesi'nde meydana geldi. Yalnız yaşayan Abdullah Çiçek, komşusu Zeliha Tavşancı'yı, "Evime ölü fareleri sen koydun?" diyerek sokak ortasında 21 kez bıçaklamış, Tavşancı olay yerinde hayatını kaybederken, Çiçek tutuklanmıştı. Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına; tutuklu sanık Abdullah Çiçek ile öldürülen Zeliha Tavşancı'nın yakınları ve her iki tarafın avukatları katıldı.Duruşmada, sanık Abdullah Çiçek'e Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden verilen 'işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamaz' şeklindeki akıl sağlığının yerinde olmadığına dair sağlık kurulu raporu ile ekleri okundu. Tavşancı'nın yakınlarının avukatı Fatih Ardıç, Manisa'dan gelen raporu kabul etmediklerini söyledi. Avukat Ardıç, "Son makam olarak Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne gönderilmesini ve yeniden rapor aldırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Öldürülen Zeliha Tavşancı'nın yakınları ise sanığın ruh sağlığının yerinde olmadığına dair iddiaların doğru olmadığını ileri sürdü. Sanığın cezalandırılmasını isteyen Tavşancı'nın yakınları Zeliha Tavşancı'nın sanığın evine ölü ya da diri fare attığına dair iddialarının da doğru olmadığını söyledi. Abdullah Çiçek'in avukatı Gizem Kumbul ise Manisa'dan gelen raporun sanık lehine olduğunu söyledi. Bu nedenle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesini talep ettiklerini belirten avukat Kumbul, "Sanığa Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden de ceza ehliyetinin olmadığına dair rapor verilmesi ihtimali yüksektir. Bu nedenle sanığın tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Tutuklu sanık Abdullah Çiçek ise mahkemede verdiği ifadesinde Zeliha Tavşancı'yı başkalarının öldürmüş olabileceğini iddia etti. Kendisinin Zeliha Tavşancı'nın öldüğünden de haberinin olmadığını sayleyen Çiçek, "Ben Zeliha Tavşancı'nın öldüğünden emin olmak istiyorum. Belki öldüyse de başka birisi öldürmüş olabilir. Ben öldürmedim. Bıçakla suç işledim" dedi.Cumhuriyet Savcısi Ata Köycü de sanığın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne sevk edilip muayene edilmesini istedi. Sanığın tutukluluğunun devamına hükmeden mahkeme, Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi Başkanlığı'na sevk edilmesine karar vererek duruşmayı 20 Mart'a erteledi.

'KANUNLARI UYGULUYORUZ'

Duruşma sonunda "Zaten bir rapor verildi. Yeni bir rapor neden istiyorsunuz?" diye tepki gösteren sanık Abdullah Çiçek'e Mahkeme Başkanı Kemal Aytekin, "Kanunları uyguluyoruz" dedi. Zeliha Tavşancı'nın oğlu Levent Tavşancı ise duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, sanığın 'akli dengesi yerinde değildir' raporuyla tahliye edilmesi halinde sanığın başkalarının da canını yakıp yeni acılar yaşatabileceğini ileri sürd

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - 'Ölü Fare' Davasında Mahkeme Yeni Rapor İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement