Antalya Otellerde Akraba, Eş, Dosta da Yer Yok Hd 2 - Son Dakika
Ekonomi

Antalya Otellerde Akraba, Eş, Dosta da Yer Yok Hd 2

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili 18 Ağustos Cumartesi günü başlayıp 26 Ağustos Pazar günü sona erecek.

15.08.2018 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili 18 Ağustos Cumartesi günü başlayıp 26 Ağustos Pazar günü sona erecek. Ege'den Akdeniz'e pansiyonlardan beş yıldızlı otellere doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. İç turizmde 1.5 milyon kişinin seyahatinin düşünüldüğü bayram için otellerin patron ve genel müdürleri, kendi eş, dost ve akrabalarına dahi yer bulamadıklarını açıkladı.

Yurtdışı turizmi açısından da tarihinin en iyi dönemini yaşayan turizm sektörü, bu döneme denk gelen bayram nedeniyle yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Otellerde yer bulmak mümkün değilken, son kalan çok az sayıdaki odaların fiyatları yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Otelciler kendi eş, dost, akrabasının dahi yer talebini karşılayamadıklarını açıkladı.

ERKEN REZERVASYON YAPAN ŞANSLI

IC Hotel Genel Müdürü Nihat Tümkaya, ağustos ayında dolulukların yüzde 97'yi bulduğunu belirtti. Tümkaya, 'Bölgesel doluluklarımız da aynı şekilde. Nitekim bizi bugün arayan arkadaşlarımız, dostlarımız veya eski misafirlerimize maalesef Kurban bayramı süresince yer veremiyoruz. Bunun için diğer otelci arkadaşlarımız, dostlarımızı da aradığımız zaman onlar da yer olmadığını belirtiyor. Bayram haftamız yüzde 100'e ulaştı. Bayram döneminde misafir segmenti açısından baktığımızda yüzde 25 oranında Türk, yüzde 75 oranında yabancı misafirlerimiz olacak. Öncelik sırasına göre Orta Avrupa, Doğu Avrupa, Rusya, İngiltere ve Ortadoğu ülkeleri olarak sıralayabiliriz. Bayram döneminde bölgemizin en ufak pansiyondan yani en küçük imkanlardan en yüksek imkanlara kadar dolu olduğunu söyleyebilirim. Çok ciddi bir talep var, hem yurtiçi hem yurtdışından. Erken rezervasyon yapan misafirlerimiz için şanslı diyebiliriz diye konuştu.

İÇ PAZARDA EN İYİ YILLARDAN BİRİ

The Land Of Legends Genel Müdürü Çetin Pehlivan, dolulukların en yüksek seviyeye ulaştığını ve bayram tatilinin erken açıklanmasının da önemli katkı sağladığını açıkladı. Pehlivan, Onun öncesinde de yüksek doluluklar vardı. İç pazar dışındaki pazarlarda Antalya bu sene en iyi yıllarından birini yaşıyor. Ocak-temmuz rakamlarına baktığımızda da bunu zaten rahatlıkla görebiliyoruz. Bayramda yüzde 100'e ulaştık. Biz artık turizmde sayılardan daha çok nitelikle ilgilenmeliyiz. Ocak-temmuz rakamları son 5 yılın en iyi rakamları olmasına rağmen öncelikli hedefimiz nitelikli misafire ulaşmak, ürün ve pazar çeşitliliğini geliştirmek. Antalya'nın hak ettiği değeri alması için önemli nokta bu. Bayramda yer arayan kendi eş, dost, yakınlarımız için de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz, fakat her yer şu an doldu. O doluluk çerçevesinde makul olan yerlere rezervasyon yaptırmaya çalışıyoruz ama çok zor dedi.

HER YER YÜZDE 100 DOLACAK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, bu yıl turizmin zaten çok başarılı olduğunu ve sezonun çok hareketli geçtiğini anlattı. Duran, 'Bayram tabi iç pazarı hareketlendirecek. Şu anda Avrupa olsun, Rusya olsun çok hareketli ve ciddi rakamlarla gelmeye devam ediyor. Bayramın tam sezonun ortasına gelmesi, iç pazardaki tatil yapan sayısını da artıracak. Ege, Akdeniz, Marmaris, Bodrum, Çeşme her yer yüzde 100 dolacak. Bizim çevremizdeki ve kendi tesislerimizden bildiğimiz şu an otellerde yer yok. Tabi son dakikada satın alacak misafir çok ciddi şekilde pahalı satın alacak. Eğer son dakikada karar verip satın almak isteyenler varsa, ya direkt otellerle ya da çok güvenilir tur operatörleri ve online sitelerinden rezervasyonlarını yapsınlar dedi.

BAYRAM İÇİN YOĞUN TALEP

Calista Luxury Hotel Genel Müdürü Ali Kızıldağ, Kurban Bayramı için otellerin büyük bölümünün satışlarını doluluk nedeniyle durdurduğunu dile getirdi. Kızıldağ, 'Artık Türk halkı da erken rezervasyon sistemini kullanmaya başladı. O nedenle erken rezervasyonlarla bayram için ciddi talep alınmıştı. Ağustos ayı zaten çok dolu, yoğun geçen bir ay. Hem iç hem dış pazardan bayram döneminde Ortadoğu pazarından da çok ciddi talepler alıyoruz. Bu nedenle çok yoğun geçecek bir bayram hepimizi bekliyor. Bayram için sürekli değişik kanallardan ek talepler geliyor ama maalesef kapasitelerimiz sınırlı olduğundan bunları karşılaşamıyoruz. O nedenle erken gelenlerin daha avantajlı imkanlarla bayram yaptığı bir bayram geçireceğiz diye konuştu.

YABANCI TALEP DE ÇOK YÜKSEK

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Kurban Bayramının sezonun en yüksek, talebin en fazla olduğu döneme denk geldiğine dikkat çekti. Yağcı, '10 günlük bayram tatili, dolayısıyla bu hem vatandaşlarımıza çok önemli fırsat sağlıyor. Hem de tatil için ikiye bölerek değerlendirebilecekleri fırsat sağlıyor. Yabancı talep de çok yüksek. Ağustosta ve geçen yıla göre bu ay büyüme oranı yüzde 18 artıda. Dolayısıyla yabancı pazardan da çok ciddi talep var. İç pazarda da ciddi talep sözkonusu. Bayramda dolulukların yüzde 95-100'e ulaşacağını söyleyebiliriz. Bazı tesisler yüzde 100 doluluklara ulaştı, yer sıkıntısı var dedi.

Antalya Otellerde Akraba, Eş, Dosta da Yer Yok Hd 2
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Antalya Otellerde Akraba, Eş, Dosta da Yer Yok Hd 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement