Antalya Panoramik Drone Fotoğrafları Sergisi Açıldı Hd - Son Dakika
Güncel

Antalya Panoramik Drone Fotoğrafları Sergisi Açıldı Hd

Antalya'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen Manavgat Barış Suyu Festivali kapsamında 'Panorama Manavgat' adlı drone fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

12.08.2018 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen Manavgat Barış Suyu Festivali kapsamında 'Panorama Manavgat' adlı drone fotoğraflarından oluşan sergi açıldı. Fotoğraf sanatçısı Serkan Köse'nin (24), drone ile çektiği panoramik fotoğrafların yer aldığı sergi, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergide, Manavgat merkez, Side, şelale, Beşkonak Rafting merkezi, Oymapınar Barajı, Manavgat Barajı, Titreyengöl turizm bölgesine ait 42 fotoğraf yer alıyor. Her bir fotoğrafın 12 ile 36 ayrı fotoğrafın birleştirilmesiyle oluştuğunu anlatan Serkan Köse, sergideki 42 eserin toplamda 800 fotoğrafın birleşmesinden oluştuğunu söyledi. Fotoğrafların 'panorama' tekniğiyle hazırlandığını vurgulayan Köse, Türkiye'de ilk olmasının en büyük özelliği de bu. Ocak ayından itibaren çalışmaya başladım. Temmuz ayına kadar çekimler sürdü. Bilgisayarda hepsi birleştirildi. 8 ayda hazırlanma aşamasına getirdim dedi.

'DRONE İLE ÇEKİMDE TAMAMEN ÖZGÜRSÜNÜZ'

Drone çekim yapmanın birçok artısı olduğunu anlatan Serkan Köse, drone ile normal gözle görülmeyen bir açıdan çekim yapıldığını vurguladı. Bu sergideki amacının insanlara görmedikleri açılardan Manavgat'ı anlatmak olduğuna anlatan Serkan Köse, Bu konuda başarılı olduğumu düşünüyorum. Drone ile istediğiniz zaman yasaklara bağlı kalıp izin almak şartıyla çekim yapmak serbest. Genel bir açıyla tepeden görüntüleri aldığınızda ışık size çok fazla sıkıntı yaratmıyor. Tamamen özgürsünüz, hiçbir yere bağlı değilsiniz. İstediğiniz açıdan istediğiniz yeri çekebiliyorsunuz diye konuştu.

İSTEDİĞİNİZ MESAFEDEN ÇEKİM

Yerde fotoğraf çekerken birçok etkenin devreye girdiğini söyleyen Köse, Normal fotoğrafçılıkta yere kendinizi bağlı hissediyorsunuz, elinizde makine var. Sadece elinizi ne kadar havaya kaldırırsanız o kadar farklı açıdan çekebilirsiniz. Drone ile tam tersi bir durum var. İstediğinizi her açıdan her yükseklikten her mesafeden çekimi yapabiliyorsunuz diye konuştu.

DRONE ÇEKİMİ İÇİN İZİN SÜRECİ HIZLI İLERLEMİYOR

Drone ile çekim yapabilmek için mutlaka uçuş lisansına sahip olunması gerektiğini işaret eden Serkan Köse, Eğer uçuş lisansınız varsa fotoğraf veya video çekeceğiniz alanlara bağlı olarak yetkili makamlardan gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Sergi projesi için Kaymakamlıktan özel izin aldık. Şu anda izin bakımından süreç Türkiye'de çok hızlı işlemiyor açıkçası. Hobi amaçlı çekim yapan arkadaşlar daha rahat izinlerini alabiliyor. Ticari amaçlı uçuşlar biraz daha zor dedi.

Antalya Panoramik Drone Fotoğrafları Sergisi Açıldı Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Panoramik Drone Fotoğrafları Sergisi Açıldı Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement