Antalya Saklıkent'te Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş 1 - Son Dakika
Güncel

Antalya Saklıkent'te Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş 1

Saklıkent'te Sarıkamış şehitleri için yürüyüşAntalya'nın zirvesi Saklıkent Kayak Merkezi'nde, Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

07.01.2018 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saklıkent'te Sarıkamış şehitleri için yürüyüş

Antalya'nın zirvesi Saklıkent Kayak Merkezi'nde, Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Törene katılan 1500 kişi, karlı yolda 2.5 kilometre yürüdü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde 'Gençlik Şüheda'nın İzinde' sloganıyla 103'üncü yılında Sarıkamış şehitlerini anma programı, Antalya'da Saklıkent Kayak Merkezi'nde düzenlendi. 2 bin 550 rakıma sahip Saklıkent'teki Sarıkamış şehitlerini anma programına, Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piy. Alb. Tahir Savran, Başsavcı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve çok ayıda birim amiriyle öğrenciler ve Antalyalılar katıldı. Saklıkent'te karlı tepeye Türk bayrakları ile dev bir Atatürk posteri asıldı. Yürüyüşe kar komandoları da eşlik etti. Sarıkamış şehitlerini anma töreni, Saklıkent'te 2.5 kilometrelik yürüyüşle başladı. Mehter takımı, Türk bayrakları eşliğinde düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 1500 kişi katıldı. Karlı yol üzerinde gerçekleyen yürüyüşün ardından anma töreni gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından şehitler için dua okundu. Öğrenciler tarafından hazırlanan ve Sarıkamış'ta askerlerin donarak şehit olduğu anları canlandıran tiyatro gösterisi sahnelendi. Törende konuşman Vali Münir Karaloğlu, bugüne kadar Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma töreninin, bu yıldan itibaren Saklıkent'te düzenleneceğini söyledi. Antalya'nın zirvesi Saklıkent'ten Sarıkamış'a bu sene farklı bir rahmet göndermek istediklerini belirten Vali Karaloğlu, 'Farklı bir selam, farklı bir dua gönderelim arzu ettik. Bu topraklar kolay vatan kılınmadı. Bu toprakların her karışı, her santimetrekaresi şehit kanıyla sulanarak vatan kılındı. Onun için biz dünyada paha biçilemez topraklar üzerinde oturuyoruz. Bizim ülkemizin parasal değeri yok. Hiç kimse ülkemize parasal değer biçemez. Çünkü onun değeri şehitlerimizin tertemiz kanlarıyla belli olmuştur dedi. Konuşmasında Sarıkamış şehitlerine de seslenen Vali Karaloğlu, 'Ey Sarıkamış şehitlerimiz, ey Çanakkale şehitlerimiz, ey dedelerimiz, ecdadımız, merak etmeyin, gözünüz arkada olmasın. Torunlarınız, çocuklarınız olarak bıraktığınız bayrağı, sancağı düşürmedik. Eğer bir gün bu topraklar, bu vatan, bu bayrak bu mukaddesat bizim canımıza, kanımıza da ihtiyaç duyarsa emin olun bizde sizler gibi tıpkı Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Büyük Taarruz'da olduğu gibi yine kanımızı ve canımızı vatan, bayrak için vermeye hazırız. Bunu 15 Temmuz gecesinde bu necip millet gösterdi. Ülkemizi işgal etmek isteyen hain darbe girişimini yapan ahlaksızlara, onların işbirlikçilerine karşı yaptı bu millet dedi.

YARMA ÇORBASI VE HOŞAF

Hem hafta sonu tatili hem de Sarıkamış şehitlerini anma töreni nedeniyle binlerce Antalyalının akın ettiği Saklıkent Kayak Merkezi'nde, vatandaşlara Sarıkamış şehitlerinin anısına yarma çorbası ile üzüm hoşafı ikram edildi.

Antalya Saklıkent\'te Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş 1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Saklıkent'te Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş 1 - Son Dakika

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement