Antalya Sezgi Kırıt Davasında Savcı Tutuklama İstedi - Son Dakika
Güncel

Antalya Sezgi Kırıt Davasında Savcı Tutuklama İstedi

Sezgi Kırıt davasında savcı tutuklama istediANTALYA'da Sezgi Kırıt'ın (16), 2009'da cinsel istismara uğrayarak öldürülmesiyle ilgili İstinaf Mahkemesi'nde görülen davada savcı, sanıkların tutuklanmasını istedi.

28.09.2018 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezgi Kırıt davasında savcı tutuklama istedi

ANTALYA'da Sezgi Kırıt'ın (16), 2009'da cinsel istismara uğrayarak öldürülmesiyle ilgili İstinaf Mahkemesi'nde görülen davada savcı, sanıkların tutuklanmasını istedi.

Antalya'da Ağustos 2009'da evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Sezgi Kırıt'ın cesedi, Isparta'nın Gönen ilçesi Koçtepe köyünde bulundu. Olayla ilgili biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Daha önce Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karara bağlanan davada, tutuklu sanıklar Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'a ağırlaştırılmış ömür boyu ve 21'er yıl hapis, Emine Karpi'ye ise 28 yıl hapis cezası verildi. Karara davanın savcısı ve sanık avukatları 'delil yetersizliği' gerekçesiyle Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz etti. Sanıklar itirazdan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar ile Osman Küçük ile Sezgi Kırıt'ın annesi Hanife, babası Hasan, ablası Sevgi Kırıt ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Emine Karpi ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Alperen Çiftçi, davaya müdahillikleri kabul edilmeyen, ancak Kırıt ailesinin avukatının verdiği yetki belgesi ile katılan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatlarından Pınar Hacıbektaşoğlu ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Mahkeme heyeti tarafından söz verilen Sevgi Kırıt, ortada birden fazla suç olduğunu belirterek, kardeşini öldürenlerin tutuklu yargılanmasını istedi. Sanık ve avukatlarının savunmalarının ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Mehmet Mutlu Kurtlar ile Osman Küçük'ün 'olası kasıtla insan öldürme', 'hürriyeti yoksun bırakma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından, Emine Karpi'nin de 'delilleri yok etme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca, sanıkların uyuşturucu temininden dolayı, mahkemeden suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Tutuklanma talebini kabul etmeyen mahkeme, sanıklar hakkında adli tedbir kararı verdi. Sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya savunma hazırlamak için süre talep etme isteğini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

KADINLARDAN AÇIKLAMA

Tutuksuz yargılamaya tepki gösteren KADEM üyeleri duruşma sonunda adliye dışında 'Sezgi için adalet' yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına destek veren kadınlar ayrıca 'Tacize, tecavüze hayır', 'Sapıklara en ağır ceza', 'Kadına şiddete dur de', 'Yasa kollasın kadın korkmasın', 'Herkese karşı her türlü şiddete son ver' yazılı dövizler taşıdı.

KADEM avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu, davanın uzun sürmesine sitemde bulunarak, katledilen çocukların davasında ise sanıkların tutuklu yargılanmasını istedi. Bu isteklerinin gerçekleşmediği bir duruşmadan çıktıklarını sözlerine ekleyen Pınar Hacıbektaşoğlu, 'Sayın savcı suçun en ağır şekilde işlendiğine dair mütalaa açıklamış olmasına rağmen, sanıklar adliye kapısından çıkarak topluma karıştı. Bu en yürek yakıcı yanı oldu" dedi.

Kırıt ailesinin avukatı Sibel Önder ise savcının kapsamlı mütalaasında yerel mahkemenin verdiği karardan çok daha ağır bir ceza istediğini kaydetti. Savcının tüm sanıkların tutuklaması talebinde bulunduğuna dikkati çeken Önder, 'Sezgi'ye uyuşturucu enjekte edildiği sabit oldu. Uyuşturucu yönünden de sanıklar hakkında suç duyurusunda bulunma talebimiz kabul edildi. Mahkemenin, savcının mütalaası doğrultusunda karar vererek sanıkları cezalandıracağına inanıyoruz" diye konuştu. Avukat Önder, ayrıca sanıklar için adli tedbir kararı verilmesinin de olumlu bir karar olduğunu sözlerine ekledi.

Antalya Sezgi Kırıt Davasında Savcı Tutuklama İstedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Sezgi Kırıt Davasında Savcı Tutuklama İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement