Antalya Şoförden 'Emniyet Kemerlerini Takmadılar, Zaten Hepsi Sarhoştu' Savunması - Son Dakika
Güncel

Antalya Şoförden 'Emniyet Kemerlerini Takmadılar, Zaten Hepsi Sarhoştu' Savunması

Antalya'nın Akseki ilçesi yakınlarında 3 yıl önce Romen 2 turistin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı midibüs kazasına ilişkin tutuksuz yargılanan şoför Kazım Uğuz (58), Turistler araca bindiklerinde rehber aracılığıyla hepsine emniyet kemerlerini takmalarını söyledim.

06.02.2019 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Akseki ilçesi yakınlarında 3 yıl önce Romen 2 turistin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı midibüs kazasına ilişkin tutuksuz yargılanan şoför Kazım Uğuz (58), Turistler araca bindiklerinde rehber aracılığıyla hepsine emniyet kemerlerini takmalarını söyledim. Ancak takmadılar, zaten binenlerin hepsi sarhoştu savunması yaparken, şikayetçilerin avukatlarından Kübra Nur Aslan ise Sanığın savunmasının aksine araçta emniyet kemeri bulunmamaktadır dedi.

Antalya- Konya karayolunun Akseki yakınlarındaki Gökçebel mevkisinde 14 Mart 2016 tarihinde meydana gelen kazada, Antalya'dan Kapadokya'ya giden Romen turistleri taşıyan Kazım Uğuz yönetimindeki özel bir firmaya ait midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıktı. Takla atan midibüste Luminita Rusu olay yerinde, Petrica Postelnicu ise götürüldüğü Manavgat Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kazada midibüs şoförü Kazım Uğuz'la birlikte 2'si ağır 16 kişi yaralandı.

3 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Kazaya ilişkin Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, midibüs şoförü Kazım Uğuz'un kullandığı 07 S 4176 plakalı midibüsle Antalya'dan Kapadokya'ya turistleri götürdüğü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, midibüsün yoldan çıkarak gidişe göre önce sol tarafta bulunan kayalık alana çarpması sonucu ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği, Luminita Rusu'nun olay yerinde, Petrica Postelnicu'nun ise hastanede vefat ettiği belirtildi. İddianamede, kaza nedeniyle şoför Kazım Uğuz'un 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

'EMNİYET KEMERLERİNİ TAKMADILAR, HEPSİ ALKOLLÜYDÜ'

Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kazım Uğuz ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Kazım Uğuz, olayın istemeyerek gerçekleştiğini ve kendisinin kusuru bulunmadığını belirterek, Olay günü götürdüğüm tur benim turum değildi, başka bir arkadaşın turuydu. Ancak o arkadaşın aracında emniyet kemerleri çalışmadığı için havalimanında bana verdiler. Ben itiraz ettim ama kabul edilmedi. Turistler araca bindiklerinde rehber aracılığıyla hepsine emniyet kemerlerini takmalarını söyledim. Bu kamera kayıtlarında vardır. Ancak takmadılar, zaten binenlerin hepsi sarhoştu. Yolda giderken dinlenme tesislerinden 15- 20 dakika mola verdik, hareket ederken yine emniyet kemerlerini takmaları gerektiğini ihtar ettim, aksi durumda mesuliyet kabul etmeyeceğimi söyledim dedi.

'ARAÇ KONTROLDEN ÇIKTI VE DÖNMEYE BAŞLADI'

Olay günü Murtiçi mevkisine vardıklarında yağmur yağdığını anlatan şoför Kazım Uğuz, Sağa viraja doğru dönerken yol sola meyilli olduğu için araç kontrolden çıktı ve yol üzerinde dönmeye başladı, sol tarafa kayaya çarptı, sonra dönüp sağ arka tarafı aynı yere çarptı, daha sonra durdu diye konuştu.

'NABZINA BAKTIĞIMDA ATMIYORDU'

Olayın ardından rehberin alnında kan olduğunu ama bir şeyinin olmadığını söylediğini belirten Kazım Uğuz, Arkamda oturan kadın camdan fırlamıştı. Nabzına baktığımda atmıyordu, diğeri hastanede vefat eden kiloluydu. Kaya ile aracın arasına sıkışmış tüm kaburgaları kırılmıştı. Ambulansı çağırdık ama 15 dakika sonra geldi dedi.

Sanık Kazım Uğuz, mahkeme başkanının sorusu üzerine olay esnasında aracın hızının 60 kilometre civarında olduğunu da söyledi.

ŞİKAYETÇİLERİN AVUKATI ARAÇTA EMNİYET KEMERİ YOKTU

Şikayetçilerin avukatlarından Kübra Nur Aslan, sanığın beyanlarını kabul etmediklerini, kaza nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu belirterek, Sanığın savunmasının aksine araçta emniyet kemeri bulunmamaktadır. Hatta müştekiler tercümana 'Sizin ülkenizde emniyet kemeri zorunlu değil mi' diye sormuş, tercüman da 'Sadece şoförler için zorunlu' şeklinde cevap vermiş. Ayrıca müştekilerin alkollü olmaları hususu sanığın kusurunu etkilemeyecektir. Diğer yandan bazı müştekilerin kaza nedeniyle maluliyetleri devam etmektedir, bu hususta Romanya devletine müzekkere yazılmasını talep ediyoruz dedi.

Mahkeme dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

'ULUSLARARASI YAZIŞMALARDAN DOLAYI UZADI'

Davayla ilgili açıklama yapan şikayetçilerin avukatı Hakan Üncüoğlu, davanın bu kadar uzun sürmesinin, Akseki Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ilk iddianamenin mahkeme tarafından iade edilmesi ve davanın uluslararası boyutunun olması nedeniyle olduğunu vurguladı. Üncüoğlu, Uluslararası yazışmalar uzun sürmekte, bazen cevaplar çok geç gelebilmektedir. Bunlardan dolayı yasal süreç bu kadar uzadı. Biz bu yıl içerisinde kararın çıkmasını bekliyoruz. Kazayla ilgili açtığımız maddi ve manevi tazminat davaları da sürmektedir diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Antalya Şoförden \'Emniyet Kemerlerini Takmadılar, Zaten Hepsi Sarhoştu\' Savunması
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Şoförden 'Emniyet Kemerlerini Takmadılar, Zaten Hepsi Sarhoştu' Savunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement