ANTALYA TMSF Başkanı Gülal: Devraldığımız şirketler yüzde 42 büyüdü - Son Dakika
Güncel

ANTALYA TMSF Başkanı Gülal: Devraldığımız şirketler yüzde 42 büyüdü

TMSF Başkanı Gülal: Devraldığımız şirketler yüzde 42 büyüdüTASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, "An itibarıyla TMSF kayyumunda yönetilen şirket sayımız 806. Bunların öz kaynak büyüklüğü 25,7, aktif büyüklüğü 60,3 milyar lira seviyesinde.

11.03.2020 08:58  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMSF Başkanı Gülal: Devraldığımız şirketler yüzde 42 büyüdü

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, "An itibarıyla TMSF kayyumunda yönetilen şirket sayımız 806. Bunların öz kaynak büyüklüğü 25,7, aktif büyüklüğü 60,3 milyar lira seviyesinde. İstihdam sayımız da 40 bin 667. Bu manada bu şirketler devraldığımız günden bu güne kadar aktif olarak yüzde 42 seviyesinde büyüdü" dedi.

Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki bir otelde TMSF kayyumluğunda yönetilen Royal Halı şirketinin bayilerin katılımıyla 350 parça yeni ürününün tanıtımının yapılacağı 'Royal Halı Liderler Zirvesi 2020. Hayallerini ileriye taşı' sloganıyla düzenlenen toplantı başladı. Programın açılışına TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Royal Halı Genel Müdürü Tansel Talu ve Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Avunç da katıldı.

Açılışta konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti tespit edilen kişilere ait bazı varlıkların TMSF kayyumluğunda yönetilmesine karar verildiğini belirterek, "Bu manada kurumumuz bir eksen kayması yaşadı. An itibarıyla TMSF kayyumunda yönetilen şirket sayımız 806. Bunların öz kaynak büyüklüğü 25,7, aktif büyüklüğü 60,3 milyar lira seviyesinde. İstihdam sayımız da 40 bin 667. Biz devraldığımızdan itibaren sizlerle şunu paylaştık. Biz bu yapıya aidiyeti ve ilhakı olan şahısları hukuk kuralları çerçevesinde en ağır şekilde cezalandıralım. Ama şirketleri cezalandıramayız. Şirketler milli servet. Bu şirketler istihdam ve katma değer yaratmaya devam edecekler ve ekonominin içerisinde kalacaklar şeklinde bir taahhüdümüz olmuştu. Bu manada bu şirketler devraldığımız günden bu güne kadar aktif olarak yüzde 42 seviyesinde büyüdü. Bu şirketlerin içerisinde çok kıymetli markalarımız var. Bu markalarımızdan bir tanesi de bugün lansmanını yaptığımız Royal Halı ve beraberinde Pierre Cardin ve Atlas Halı markalarını bir arada düşündüğümüzde önemli bir değerde bir araya geldik" dedi.

Bu şirketlerin büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Muhiddin Gülal, "Bu manada devir aldığımızdan bu tarafa şirketimiz, cirosal bazda yüzde 38,4 milyar lira büyüyerek 295 milyon lira ciro ile 2019 yılını kapattı. Ben tüm yönetim kurulunu şahsım ve TMSF adına kutluyorum. Önemli bir istihdam katkımız var. 632 kişiyle vaziyet ediyoruz. 158 milyon lira da ihracatımız var. 158 milyon lira ihracat, 295 milyon lira ciro ve 632 istihdam ile ekonomiye ve ülkemize katkı yaratmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Bugün önemli bir lansman çalışması yapıldığını kaydeden TMSF Başkanı Gülal, şöyle dedi:

"Rakamı duyunca ben de şaşırdım. 350 adet yeni kreasyon denince zor bir iş yapmış olduklarını buradan anladım. Ben milletin emanetine hassasiyet gösterdikleri için tüm yönetim kurulu ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Royal Halı ailesi dünden daha kuvvetlidir. Siz hayallerinizi ileriye taşıyacaksınız. Biz de şirketimizi ileriye taşımak adına üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret edeceğiz."

Açılışta Royal Halı Genel Müdürü Tansel Talu da selamlama konuşması yaptı. Program sonunda TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Royal Halı Genel Müdürü Tansel Talu ve Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Avunç'a plaket verdi. Konuşmaların ardından katılımcılar kreasyonları gezerek, inceleme fırsatı buldu. Organizasyon 12 Mart'ta sona erecek.

ANTALYA TMSF Başkanı Gülal: Devraldığımız şirketler yüzde 42 büyüdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA TMSF Başkanı Gülal: Devraldığımız şirketler yüzde 42 büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement