Antalya Trafiğini Yeni Yollar ve Kavşaklar Rahatlatacak - Son Dakika
Güncel

Antalya Trafiğini Yeni Yollar ve Kavşaklar Rahatlatacak

Antalya Trafiğini Yeni Yollar ve Kavşaklar Rahatlatacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya trafiğini rahatlatmak için 5 yıl içinde 19 kavşak ile 200 kilometre yeni yol açacaklarını söyledi.

30.04.2014 16:15  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kilitlenen Antalya trafiğini rahatlatmak için 5 yıl içinde 19 kavşak ile 200 kilometre yeni yol açacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi'nde (ASAT), AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Türel, ulaşımı çözüme kavuşturacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Antalya'da yapılan anketlerde en önemli sorunun ulaşım olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Türel, şöyle konuştu: "Kilitlenen trafik ve alt yapı sorunlarını çözmek önceliğimiz. Kısa, orta ve uzun vadede sözler veriyorum. Antalya'da 5 yıl içinde 19 kavşak ve 200 kilometre yeni yol açacağız."

Antalya'da en çok sıkışan yollaron çevre yolu ve havalimanı yolu olduğunu anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batıda ise batı çevre yolunun açılması kısa vaade ortaya koyduğumuz vaatlerdendir. Batı çevre yolunu açacağız. Bu konuda Antalya'nın önündeki tıkanıkları kaldırdık diyebiliriz. 6 ay, en fazla 1 yıl içerisinde batı çevre yolu hizmete girecek. İmar çalışmaları yapılmalı ve bu çalışmalar bizden önceki yönetimde tıkanıklığa uğradı."

SANAYİ KAVŞAK ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Gazi Bulvarı üzerinde 3 kavşak yapılması gerektiğini belirten Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Üç kavşak tek başına yeterli değil. Biz bu 3 kavşağı yeraltı tüneliyle birleştireceğiz. Bu hafta içerisinde sanayi kavşağında yapılması planlanan kavşak çalışmasına başlıyoruz. Çalışmalar trafiği de aksatmadan başlayacak. Kepez Belediyesi önündeki kavşak yapılması çalışmalarına da başlayacağız. Kızılırmak, Yeşilırmak dediğimiz yani çevre yolunu dik kesen yolları hemen Kızılırmak'ta batırmak suretiyle varsak istikametine doğru 2 kilometrelik bir yeraltı yoluyla buluşturmak istiyoruz. Bu çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü ile paylaştık. 2016 yılında gerçekleşecek olan ve tüm dünyanın gözünü Antalya'ya çevirmesini sağlayacak olan EXPO organizasyonu için ulaşım sorununun çözülmesi gerekir. Ulaştırma Bakanımız ve Tarım Bakanımızla görüşüp bu yolu EXPO'ya yetiştireceğiz."

RAYLI SİSTEM EXPO ALANINA KADAR UZUYOR

Meydan'dan EXPO alanına raylı sistem hattının uzatılacağını ifade eden Türel, şunları söyledi: "Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımızın yatırım yapabilmesi hususu EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Eker tarafından benden önce dile getirildi. Bizden önceki yönetim böyle bir proje için güzergah çalışması yapamadığı için maalesef yatırım yapılamamıştır. Ancak ben Ulaştırma Bakanlığımıza teklif yazımızı imzaladım gönderdi. Proje, ihale ve yapım çalışmaları başlayacak. EXPO'ya yetişmesi ne kadar mümkün bilemem ama teklifimizi sunduk. Ankara'da bu hususu ele alacağız."

ALTIN PORTAKAL'I AKSAV YAPMAYACAK

Kamuoyunda son günlerde sıkça tartışılan Antalya Kültür Sanat Vakfı'nı (AKSAV) belediyenin devir alıp almayacağı konusuna da değinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şöyle konuştu: "AKSAV'da hukuki olmayan ödemelerle ilgili belgeler elimize geliyor. Tabi bunların soruşturulmasını talep edeceğiz. Vahim iddialar var. Biz pisliğin içine batmış hiçbir vakfı almak zorunda değiliz. AKSAV'ın faaliyetlerini belediye olarak kendi şirketlerimizle yapabiliriz. Antalya Altın Portakal Film Festivali bizim dönemimizde arzu edilen dünya starlarının geldiği, Yeşilçam yıldızlarının olduğu, Türk sinemasının yanında uluslararası sinemanın da kalbinin attığı organizasyon olacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile bir toplantı yapmak üzere Cannes Film Festivali'ne gideceğiz."

BELEDİYE BORÇLARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni, ASAT'ınki hariç 1 milyar 271 milyon 647 bin 742 TL borçla devraldıklarını belirten Türel, "ASAT'ın 499 milyon lira borcu var. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, ASAT ve şirketler dahil devraldığımız toplam borcu 2 milyar 77 milyon 169 bin 850 TL. 2009'da devrettiğim borç 1 milyar 211 milyon 678 bin 836 lira. Belediye yaklaşık yüzde 80 artışla tarafımıza devroldu" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin son 5 yılda, iptal edilen projeler sebebiyle ödediği tazminat miktarının ise 114 milyon liranın üstünde olduğunu kaydeden Türel, şu bilgileri verdi: "Belediyenin karşı olduğu icra miktarı 56 milyon 945 bin 715 TL. Bizim dönemimizde yeşil alan için harcanan para 13 milyon 504 bin 739 lira iken, 2009-2014 yıllarında yeşil alanların bakımı için tohum, gübre, ilaç, çim motorları ve akaryakıt hariç harcanan para 68 milyon 574 bin 947 liraya çıkmıştır. Bunlarla ilgili incelemeleri yaptırıyoruz. Hukuki yapılması gerekenler neyse yapılacak, fazla ödeme varsa hesabı sorulacak. Aynı dönemde yatırıma 25 milyon lira ayıran belediye, kültür sanat etkinlikleri için 50 milyon lira üzerine harcama yaptı."

BELEDİYE YENİ YERİNE TAŞINACAK

2004-2009 yılları arasındaki görev süresinde yüzde 70'i tamamlanan ancak daha sonra devam ettirilmeyen Büyükşehir Belediyesi'nin Andızlı Mezarlığı yanındaki yeni hizmet binasının tamamlanacağını belirten Türel, "5 yıldır atıl vaziyette bekleyen binada çürüme başladı. Bazı malzemeler çalındı. Burada 'Kamu zararı' oluştuğu için eski yönetim hakkında hukuki girişimde bulunacağız. Geçmişte ihaleyi kazanan firma, binanın inşaatına 15 gün içinde yeniden başlayacak. Belediyenin taşınmasının ardından boşalacak mevcut alan ile yıkılacak Atatürk Stadyumu'nun yeri Kent Müzesi ve park olarak değerlendirilecek."

İŞTEN ÇIKARMALAR

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) vekillerin, TBMM'de soru önergesi verdiği personel konusuna da değinen Türel, sözlerini şöyle tamamladı: "2009'da taşeron çalışanlar dahil 4 bin 175 personeli bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 8 bin 642 çalışanla devraldım. Biz bu yükle, bu belediyeyi idare edemeyiz. Kusura bakmayacaklar. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni bir istihdam kapısı değil, bir hizmet kapısı olarak planlayacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi yandaşlarımızın iş kapısı değil, ihtiyaç sahiplerinin iş kapısı olacaktır. O yüzden biz bu tabloyu düzelteceğiz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya Trafiğini Yeni Yollar ve Kavşaklar Rahatlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement