Antalya Türel: Hizmet Hırsızlığı Yapmaya Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Antalya Türel: Hizmet Hırsızlığı Yapmaya Çalışıyorlar

Antalya Türel: Hizmet Hırsızlığı Yapmaya Çalışıyorlar

Türel: Hizmet hırsızlığı yapmaya çalışıyorlar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 32'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette Antalya'nın 2016 yılında çok önemli yatırımlarını gerçekleştirdiğine tanıklık edeceğini belirterek, "Tartışmaların hiçbirisinin benim için zerre önemi yok. Bu yatırımlar yapılsın da kim yaparsa yapsın.

14.01.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türel: Hizmet hırsızlığı yapmaya çalışıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 32'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette Antalya'nın 2016 yılında çok önemli yatırımlarını gerçekleştirdiğine tanıklık edeceğini belirterek, "Tartışmaların hiçbirisinin benim için zerre önemi yok. Bu yatırımlar yapılsın da kim yaparsa yapsın. Niye 5 sene yapılmadı? 5 senedir yapılmamasının hesabını sorması gerekenler bugün hizmet hırsızlığı yapmaya çalışıyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 32'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AGC Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türel, yıl dönümü yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aynı zamanda AGC üyesi olan Türel, cemiyetin yarım asırlık dev bir çınar olma yolunda emin adımlarla bugünlere geldiğini, bundan sonra da faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Gazetecilik bugün sürdürdüğü siyasi faaliyetlere de büyük katkı sağladığını belirten Türel, "Bizler hep sonuç odaklı yaşarız. Yaşam alışkanlıklarımız böyle gelişmiştir. Bu sonuç odaklılık bugünkü işimizde de daha iyi netice alma noktasında da büyük bir avantaj sağlıyor" dedi.

Gazeteciliğin son derece itibarlı bir meslek olduğunu vurgulayan Türel, bu itibara gölge düşürmek isteyenlerle de mücadelesinin her zaman devam edeceğini söyledi. "Bunu sizler adına yapıyorum" diyen Başkan Türel, "Gazeteci bir belediye başkanı olarak yapıyorum. Ben bunu yapmazsan sizin farkınız kalmaz. Siz de diğerleri gibi farklı gözlüklere bakılan meslektaşlarım olursunuz" diye konuştu. Gazetecilik imtiyazıyla bir takım suçların Türkiye'de göz ardı edilmesini isteyenlerin açıkça telaffuz edilmesi çağrısı yapan Türel, "Türkiye'de tutuklu gazeteciler ya bir adli suç ya da teröre karıştıkları için cezaevindedir. Yanlış anlamayın cezaevlerinde banka soymuş, tecavüz suçu işlemiş gazeteci var" dedi.

'GAZETECİLİK İHANET EDENLERİN LİMANI OLAMAZ'

Gazetecilik mesleğini kullanarak kendisine maddi menfaat sağlayanların, gazetecilik mesleğini imtiyaz gibi gösterip yanlış işlerin içine girenlerin kendisinin mesleğin içine girdiği 1981 yılından bu yana var olduğunu iddia eden Türel, "Gazetecilik bu ülkeye ihanet edenlerin sığınacağı liman olamaz. Herkes haddini ve yerini bilecek. Eğer mesele gazetecilikse herkesin başımın üzerinde yeri var. Ama mesele gazeteciliği kullanarak ülkeye ihanetse onların hepsi karşısında Menderes Türel'i görecekler" diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN ANTALYA'YI YAŞAMAK'

Antalya'nın hızlı bir şekilde gelişip kalkındığını ve adeta kabuk değiştirdiğini de anlatan Türel, "Önemli olan Antalya'da yaşamak değildir. Önemli olan Antalya'yı yaşamaktır. Ben de bu şehrin bir insanıyım. Antalya'yı yaşamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bilinci taşıdığımızda Antalya'nın kalkınmasına, gelişmesine çok önemli bir destek vereceğimizi çok net bir şekilde ifade edebilirim" diye konuştu. Kendisi için önceliğin her durumda Antalya olduğunu aktaran Türel, bunun iyi idrak edilmesi halinde siyasetin Antalya'nın önüne geçmesi engellendiğinde o zaman kentin gelişimini daha kolay olacağını aktardı.

7 AYRI MÜZE ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Antalya kabuk değiştirirken milyarlık yatırımların 2016 yılı içinde başlayacağını belirten Türel, şöyle konuştu:

"Bunlar Antalya'nın marka değerini yükletecek. Antalya'da şu anda 7 ayrı müze çalışması var. Dünyanın birçok şehrinde aynı anda 7 müze çalışması yapıldığına tanıklık etmek zordur. Bunlardan 3 tanesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülüyor. Bir tanesi Kepez Belediyesi ve iki tanesi de Kent Konseyi'nin projesi olarak devam ediyor. Bu örnek bile Antalya'nın nasıl bir değişimi yaşadığını gösteriyor. Şehir adeta şantiyeye dönmüş vaziyette."

EXPO SALI GÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEFTİŞİNDEN GEÇECEK

Antalya'da ilk dönemde Büyükşehir Belediyesi olarak 1 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdiklerini, 2004- 2009 döneminde hükümet yatırımlarının 7 katrilyon civarı gerçekleştiğini aktaran Türel, "Bugün tek başına EXPO'ya baktığımızda 2 katrilyonluk bir yatırım. Tek başına EXPO'ya uzanan raylı sistem hattı 500 katrilyona yaklaşan bir yatırım. Bunlarla Antalya kazanıyor" dedi. Türel, bununla birlikte Aksu'da bulunan EXPO 2016 Antalya fuar alanında devam eden çalışmaları yerinde görmek için salı günün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya geleceğini de sözlerine ekledi.

TARTIŞMALARIN ZERRE ÖNEMİ YOK

Hal böyleyken yatırımlar üzerinden sürdürülen tartışmaları hiç önemsemediğinin altını çizen Türel, şöyle konuştu:

"Bu yatırımları Karayolları yapıyor, Maliye Bakanlığı yapıyor, Sağlık Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye yapıyor, hiçbirisinin benim için zerre önemi yok. Bu yatırımlar yapılsın da kim yaparsa yapsın. Niye 5 sene yapılmadı, onun hesabını sorarım. 5 senedir yapılmamasının hesabını sorması gerekenler bugün hizmet hırsızlığı yapmaya çalışıyorlar. Yapılanlara teşekkür edin. Zaman zaman ediyorlar, görüyorum, hoşuma da gidiyor. Ama bu yatırımlar neden 2014 Mart'ında Menderes Türel seçilinceye kadar yapılamadı? Nedenlerine girmeyelim ama bunun muhasebesini hep birlikte yapalım."

SİYASİ KAPRİSLER

Antalya'nın geçmiş 5 yıl içinde yaptırılmayan 10 bin kişilik spor salonu nedeniyle Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapma şansını elinden kaçırdığını ve buna siyasi kaprislerin, fırsatçılığın neden olduğunu da savunan Türel, "Antalya'da güzel şeyler oluyor. Olmaya da devam edecek. Birileri ayağımıza çelme takmaya çalışsın. Artık biz de alıştık. Biz milletimizin duasıyla o engelleri, belki biraz gecikiyoruz ama birer birere Allah'ın yardımı ve izniyle aşıyoruz" dedi.

LARA KENT PARKI GÜNDEMİMİZDE

Bir soru üzerine Türel, Antalya'da bir turizm şirketine yapılan tahsisine karşı kentin en büyük sivil toplum hareketine konu olan Lara Kent Parkı'nın Büyükşehir'e tahsisinin gündemlerinde olduğunu söyledi. Öncelikle söz konusu alanını Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi konusunda yaptıkları açıklamalar nedeniyle TMMOB'a bağlı meslek odaları ve Antalya Tabip Odası, Antalya Barosu'nun da aralarında bulunduğu Eşgüdüm Kurulu'na teşekkür eden Türel, "Lara Kent Parkı'nın Büyükşehir Belediyesi'nce sivil toplum desteği de olduğu takdirde bizim tarafımızdan böyle bir talebin yapılması gündemimizde. Konuyu hukuki boyutlarıyla değerlendiriyoruz. Hukuki değerlendirmeler kapsamında bizim müracaatımın olması mümkün ise gerekli adımları atarız" dedi.

GAZETECİ TÜREL

Başkan Türel, basın toplantısının ardından AGC üyeleri ve kentte görev yapan basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. AGC'nin 32'nci yıldönümü kutlamasında Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ve kurucular adına Erdoğan Kahya'nın yaptığı konuşmaların ardından babası da kurucuları arasında yer alan cemiyet üyesi Türel, konuşmasında, "Ne Büyükşehir Belediye Başkanı ne de siyasetçi olarak, sadece meslektaşınız Türel olarak burada bulunuyorum" dedi.

Kendisine kalem şeklinde plaket armağan edilen Türel, "Çok farklı siyasi görüşlere sahip olan ve geçmişte bu mesleği gururla yerine getirmiş olan büyüklerimiz, babalarımız öyle büyük bir dostluğu yaşardı ki. Siyasetin uçlarda olmuşlar ama siyaset dışında büyük bir dostlukları vardı" şeklinde konuştu. Demokrasinin de güzelliğinin burada ortaya çıktığını belirten Türel, "Demokrasi bir tek tipleştirme değil çoğulculuk olarak kabul etmek ve anlamak, içimize sindirmek durumundayız. Farklı görüşler elbette olur ama farklı görüşler mecrasında ifade edilir. Onun dışında baki kalan dostluklardır" dedi.

AGC İLE AYNI GÜN DOĞDU

AGC'nin 32'nci yıldönümünde ayrıca cemiyetin kurucu üyeleri Erdoğan Kahya, Ahmet Dökdök, Cevat Alp, Abdülkadir Kalender ve Kenan Değer'e de birer kalem takımı hediye edildi. Ayrıca cemiyetin 32'nci yaşıyla birlikte 80'inci doğum günün kutlayan Değer'e sürpriz doğum günü yapıldı. Değer, 80'inci yaş günü pastasını AGC'nin kurucu üyeleriyle birlikte kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Türel: Hizmet Hırsızlığı Yapmaya Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement