ANTALYA TURİZMİ, 'REKOR YIL' 2019'U, 2023'TE GEÇMEYİ HEDEFLİYOR - Son Dakika
Güncel

ANTALYA TURİZMİ, 'REKOR YIL' 2019'U, 2023'TE GEÇMEYİ HEDEFLİYOR

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şu anki rezervasyonlara göre, turizmde çok iyi bir 2023 yılı beklediklerini belirterek, "Biz pik yıl 2019'u 2023'te geçeceğimizi değerlendiriyoruz" dedi.

07.12.2022 09:27  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şu anki rezervasyonlara göre, turizmde çok iyi bir 2023 yılı beklediklerini belirterek, "Biz pik yıl 2019'u 2023'te geçeceğimizi değerlendiriyoruz" dedi. Vali Ersin Yazıcı, Antalya turizminde 2023 yılı için rekor beklentisi içeren hedefler ortaya koydu. Turizm sektörüyle sürekli bir araya gelerek hazırlıklara ilişkin değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Vali Yazıcı, "2023 beklentilerimiz iyi, hem tur firmaları, hem otelcilerimiz, hem de uçak firmalarıyla yapılan görüşmelerde başta Avrupa'dan erken rezervasyonlar şu anda başladı. Sayın bakanımızın da açıkladığı gibi 2023'te, 2019'u geçeceğimizi değerlendiriyoruz. Şu an onun göstergeleri çalışmaya başladı" dedi.

'ÇOK İYİ BİR 2023 BEKLİYORUZ'

2023 yılına yönelik rezervasyonların başladığını ve iyi gittiğinden bahseden Vali Yazıcı, "Uçak firmaları buna göre kendini ayarlamaya çalışıyor. Tur firmalarına yoğun başvuru var. Otellerimizde keza durum aynı. İnşallah dünyada büyük bir anormallik olmazsa, biz çok iyi bir 2023 bekliyoruz. Tur firmaları şimdiden sezon satışlarına başladı. Şimdiden sezonu doldurmaya başladıklarını ifade ediyorlar" diye konuştu.

SPOR VE SAĞLIK TURİZMİ ÖNCELİĞİ

Alanya, Manavgat ve Kemer'deki otellerin, Belek ve Kundu'daki birçok otel gibi kışı açık geçirmesini arzu ettiklerini de belirten Vali Yazıcı, "Ama bu hemen olacak şey değil. Bu yıl 20 gün uzamış, önümüzdeki yıllarda sağlık ve spor turizmini öncelikliyoruz. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla gayret içerisindeyiz. Aralıktan nisana kadar olan bölümde başta sağlık ve spor turizmi olmak üzere çeşitli aktivitelerle otellerimizin doluluk oranını artırmayı ve kapanan otel sayısını azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

DÜNYA STANDARDINDA HİZMET

2022'de iyi bir sezon yaşandığını da dile getiren Vali Yazıcı, 2023 yılında sektörün, tarihin en yüksek turist sayısına ulaşılan 2019'u geride bırakmaya hazırlandığını belirterek, şunları söyledi:

"İnşallah önümüzdeki yıl için daha da umutluyuz. Biz pik yıl olan 2019'u, 2023'te rahatlıkla geçebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu işi Antalya, dünya standardında en iyi düzeyde yapıyor. Bu kalite ve anlayışla biz bu hizmeti sunduğumuzda inanıyoruz ve biliyoruz ki en çok turist bu şehre gelecek." (DHA)

ANTALYA TURİZMİ, \'REKOR YIL\' 2019\'U, 2023\'TE GEÇMEYİ HEDEFLİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA TURİZMİ, 'REKOR YIL' 2019'U, 2023'TE GEÇMEYİ HEDEFLİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement