Antalya Turizmi, Tüm Zamanların Rekorunu Yıl Bitmeden Kırdı - Son Dakika
Güncel

Antalya Turizmi, Tüm Zamanların Rekorunu Yıl Bitmeden Kırdı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 25 Ekim itibarıyla sadece hava yolu ile kente 12,5 milyon turist geldiğini belirterek, "Yıl sonunu beklemeye gerek yok. Şu an elimizdeki rakamlar, 12,5 milyona yaklaştı ve bütün zamanların yıl rekoru kırıldı" dedi.

26.10.2018 11:07  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sene Antalya için 'Turizmde 14 milyon ziyaretçi' hedefiyle yola çıkılırken, yılın bitmesine 2 aydan fazla süre kala kent tarihinin en yüksek turist sayısına ulaşılarak, tüm zamanların rekoru kırıldı. Bu yıl Perge Antik Kenti'nin 'tema' olarak belirlenmesi ve '14 milyon turist' hedefini ortaya koyan Vali Münir Karaloğlu, 25 Ekim itibarıyla Antalya'nın sadece hava yoluyla 12,5 milyon turist sayısına ulaştığını, bu yıl turizmle ilgili en önemli ve mutlu eden konunun sezonun uzaması olduğunu söyledi.

HEDEF 12 AY TURİZM

Antalya'da turizm sezonunun ağırlıklı olarak Haziran ile Eylül arasına sıkıştığına dikkat çeken Karaloğlu, "Antalya'da yatak kapasitemiz belli. Zaten Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında pik rakamları gördük. 2 milyon 400- 450 bin bizim pik rakamımız. Turist sayısını artırabilmenin en kestirme yolu sezonu uzatabilmektir. Yani 4 aya sıkışmış sezonu biz 8- 9 aya, nihai hedefimiz Antalya'yı 12 ay turizm yapılabilir hale getirmek. Bunu başarabilirsek biz o zaman bugün 14 milyon değimiz rakamları 20- 25 milyona taşıyabileceğiz. Şehir, şehir yöneticileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, sektör bunu hep beraber başaramazsak o rakamları da konuşamayız. Bu sene bunu kısmen başardığımız görülüyor" diye konuştu.

Antalya Turizmi, Tüm Zamanların Rekorunu Yıl Bitmeden Kırdı

SEZON NASIL UZADI?

Bu yıl sezonun Eylül'den Kasım ayına kadar uzamasının nedenlerini de anlatan Vali Karaloğlu, "Sezonun uzamasının farklı sebepleri var, tanıtım çalışmaları gibi. Ama esas başka bir faktör, pik zamanda yüzde 100 doluluğa ulaştığımızdan dolayı fiyatlar çok yükseldi. Pik zamanda Antalya'ya tatile gelemeyenler, pik zamanın dışındaki aylarda tatile gelmeye başladı. Bazen şunu tartışıyoruz; turist sayısı mı, turist başı gelir mi önemli? İkisi de çok önemli. Biz 12 milyonu geçemezsek Antalya'da turizmi dört ayın dışına yayma şansımız yok. Ama 12 ayı bulduğumuzda onu zaten diğer aylara yaymak zorundasınız" dedi.

EKİM'DE TEMMUZ RAKAMLARI

Ekim ayında temmuz rakamlarının görüldüğünü ve çok sevindirici olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Ekim'de 1,5 milyonun üzerinde bir sayıya ulaşacağız. Tarihinde ilk defa Antalya 1,5 milyonları görecek. Ekim ayı olarak da yıl olarak da bugünkü rakamları hiç görmedik. Antalya bugün itibarıyla yıllık rakamlar açısından da bütün zamanların rekorunu kırdı. Yıl sonunu beklemeye gerek yok. Şu anda elimizdeki rakamlar 12,5 milyona yaklaştı ve bütün zamanların yıl rekoru kırıldı. Öyle gözüküyor ki yıl sonunda biz 14 milyonu az bir şey geçeceğiz ve 14 milyon hedefine ulaşmış olacağız. Ekim ayı tarihinin en iyi rakamları, şimdi Kasım ayı da bütün zamanların en iyi rakamları olduğu rezervasyonlardan belli. Otellerimizin doluluğu yüzde 70'lerde, bu önceki yıllara göre yine kasım ayında çok iyi bir rakam olacak" diye konuştu.

Antalya Turizmi, Tüm Zamanların Rekorunu Yıl Bitmeden Kırdı

BELEK VE KEMER'DE PARÇALI ARITMA TESİSLERİ BİRLEŞİYOR

Sezonun uzaması ve sayının artmasıyla ilgili gelecek yıllara yönelik hazırlıklardan da bahseden Vali Karaloğlu, turizm sektörü temsilcileriyle ciddi toplantı yapıldığını söyledi. Karaloğlu, "Gündemi, turizm bölgelerinde altyapı ve çevre yatırımları, atık su meselesi, arıtma, içme suyu, çevre temizliği, katı atığın bertarafı, denizin temizliğini konuştuk. Önümüzdeki senelerde gelecek sayıya göre şehrimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un girişimleri ve liderliğinde Belek bölgesinde BETUYAB ve Büyükşehir Belediyesi ile üçlü bir protokol yapıldı. Bütün arıtma tesisleri, kolektörler, terfi merkezlerini yeniliyoruz. Büyükşehir belediyemiz yapacak ve benzer bir metodu Kemer bölgesi için de konuştuk. Mesela Kemer bölgesinde her turizm tesisine ayrı bir arıtma tesisi yapılarak, verimsiz arıtma tesislerini birleştirerek ikiye düşürme konusunda bir projeyi bize sundular. Sektör de elini taşın altına koyacak" dedi.

EMİNE ERDOĞAN'IN 'OTELLERDE SIFIR ATIK' PROJESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yürüttüğü 'Turizm tesislerinde sıfır atık' projesinin uygulanmasıyla ilgili otel yöneticileriyle çalışmalar yapıldığından da bahseden Vali Karaloğlu, geçen hafta Manavgat bölgesindeki otelcilerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarının bir araya geldiğini söyledi. Uzmanların otel profesyonel yöneticilerine seminerler verdiğini belirten Karaloğlu, "Şu anda 30'a yakın otel sadece Manavgat bölgesinden sıfır atığa geçmek için bakanlığa müracaat etti ve onları eğitiyoruz. Şehirdeki bütün otellere yayılsın arzusundayız. Yani otellerimiz çevreci oteller olsun. Kendi ürettiği atığı kendisi bertaraf eden otellere dönüşsün ve bunu da kendi tanıtımında kullansın. Artık gelen müşteri, otelin çevre koşullarına ne kadar uyup uymadığına da dikkat ediyor. Bu aynı zamanda hem kentin hem de tesisler açısından ciddi bir tanıtım olacak" diye konuştu.

Antalya Turizmi, Tüm Zamanların Rekorunu Yıl Bitmeden Kırdı
Antalya Turizmi, Tüm Zamanların Rekorunu Yıl Bitmeden Kırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Turizmi, Tüm Zamanların Rekorunu Yıl Bitmeden Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement