Antalya Turizmine Spor Organizasyonu Dopingi - Son Dakika
Spor

Antalya Turizmine Spor Organizasyonu Dopingi

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, çeşitli federasyonlar tarafından Antalya'da yapılan organizasyonlar kapsamında, 2016 yılında şu ana kadar 25 bin sporcuyu ağırladıklarını bildirdi.

17.03.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, çeşitli federasyonlar tarafından Antalya'da yapılan organizasyonlar kapsamında, 2016 yılında şu ana kadar 25 bin sporcuyu ağırladıklarını bildirdi.

Hacıcaferoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm federasyonların Antalya'da yaptıkları organizasyonlarda ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu organizasyonların Antalya için önemli olduğunun altını çizen Hacıcaferoğlu, "2016 yılında şu ana kadar, Antalya'da yaklaşık 25 bin sporcuyu ağırladık. Önümüzdeki süreçte de spor federasyonlarının organizasyonlarını Antalya'ya alarak, bu sıkıntılı süreci süreci en az hasarla atlatmak için spor turizmi olarak desteğimizi vermeye çalışıyoruz. Bakanlığımız da turizmi destekleyici faaliyetlerde bulunuyor" diye konuştu.

"Yeni yapılan tesislerle organizasyon sayısı artacak"

Hacıcaferoğlu, Antalya'daki spor turizminin daha da artırılması için otellerin genel müdürleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını dile getirerek, otellerin de federasyonlarla görüşüp, organizasyonların alınması için çalıştığını kaydetti.

Federasyonlara, kullanacakları tesislerin dağıtıldığını, otel işletmecilerinin de bu konuda spor camiasına yardımcı olduğunu anlatan Hacıcaferoğlu, şöyle konuştu:

"2015 yılına baktığımız zaman organizasyon sayımızda ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Spor turizminin Antalya'daki en büyük payı, futbol ve golf turizmidir. Turizm çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Yeni yapılan tesislerimizde devreye girdiği zaman, organizasyon sayımızın artacağını düşünüyorum. Mayıs ayında çok önemli bir organizasyonumuz daha var, yaklaşık 5 bin kişinin katılacağı üniversite spor oyunları. Mayıs ayı içinde Antalya merkezde yapılacak organizasyonla, ciddi bir öğrenci potansiyeli otellerimizde konaklama imkanı bulacak."

Hacıcaferoğlu, organizasyonları Antalya'ya alma konusunda çalışmalarının devam edeceğini, bu sayede ildeki otel doluluk oranının da artacağını belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Antalya Turizmine Spor Organizasyonu Dopingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement