Antalya, Türkiye'de Birçok Konuda Öncü Şehirdir" - Son Dakika
Güncel

Antalya, Türkiye'de Birçok Konuda Öncü Şehirdir"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya, Türkiye'de birçok konuda öncü şehirdir, Türkiye'de akıllı şehir projelerinde de en hızlı ilerleyen şehirler arasındadır.

04.03.2018 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya, Türkiye'de birçok konuda öncü şehirdir, Türkiye'de akıllı şehir projelerinde de en hızlı ilerleyen şehirler arasındadır." ifadesini kullandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasınca (ATSO) düzenlenen "Antalya 4.0" toplantısında konuşma yaptı.

Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehir projelerinde oldukça önemli mesafe kat ettiklerini belirten Menderes Türel, şunları kaydetti:

"Antalya, Türkiye'de birçok konuda öncü şehirdir, Türkiye'de akıllı şehir projelerinde de en hızlı ilerleyen şehirler arasındadır. Engelsiz şehir projelerinde de öncü bir şehiriz. Görme engellilerimiz için bir pilot proje ile hizmet binamız içerisinde mobil uygulama ile yönlendirme sistemi kuracağız. İki ay gibi bir sürede hayata geçmesini öngörüyoruz. Büyük çapta tamamlanmış bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla 3-4 aylık bir zaman diliminde akıllı şehir projelerinin bir kısmı Antalya'da inşallah hayata geçmiş olacaktır. Hepimiz 4.0'ı önemsemeliyiz. Antalya 4.0 projesinde bize düşen bir görev olursa seve seve üstleniriz. Biz sanayi 4.0 ve akıllı şehir projelerinde hem uygulayıcı hem de destekleyici olacağız."

Türel, yönetilebilir internet hizmeti kapsamında ilçeler dahil 38 lokasyonda ücretsiz "wi-fi" hizmeti için gerekli alt yapının kurulduğuna da dikkati çekti.

Projenin akıllı kent ile ilgili yüzde 81'inin tamamlandığını açıklayan Türel, şöyle devam etti:

"2 aydan kısa bir zaman içerisinde de tamamen inşallah hizmete girmiş olacak. Bir pilot proje olarak Yavuz Özcan Parkı'nda akıllı aydınlatma ve akıllı sulama sistemleri kuruyoruz. Burada akıllı sulama diyorken belirli saatlerde otomatik sulama sisteminin açılması değil, toprağın nem durumuna göre toprak kurudukça sulama sisteminin faaliyete geçtiği, içindeki sensörlerle bu sulama sistemi hizmet yürütüyor. Gerçekten farklı bir akıllı kent uygulamasıdır. Burada tabi, vatandaşımıza hem de turistlere hizmet edecek olan şehir bilgilendirme ekranlarını da bu akıllı kent kapsamında 20 farklı lokasyonda kuracağız. Ekranlar vatandaşın bilgilenmesi, sorunlarını iletmesi gibi çeşitli faydalar sağlayacak ve yönetişim sistemimizi güçlendirecektir. Turistler için de önemli kolaylık sağlayacak ve şehrimizin birçok noktasında erişim imkanı sunulmuş olacak."

Türel, akıllı ulaşım ve trafik projesi kapsamında 84 noktada elektronik denetleme sistemi kurduklarını, bu sistemin üç ayda tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya, Türkiye'de Birçok Konuda Öncü Şehirdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement