Antalya Validen 15 Temmuz Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Antalya Validen 15 Temmuz Vurgusu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilişinin 96. yıldönümünde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimindeki mücadele ruhunu İstiklal Savaşı'ndaki mücadele ruhuna benzetti.

12.03.2017 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilişinin 96. yıldönümünde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimindeki mücadele ruhunu İstiklal Savaşı'ndaki mücadele ruhuna benzetti.

Antalya'da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nin hazırladığı programı aralarında Vali Münir Karaloğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Törende İstiklal Marşının hangi şartlarda yazıldığını anlatan 'Zaferin Ayak Sesleri İstiklal Marşı' adlı bir de sunum yapıldı.

Vali Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada, İstiklal Marşındaki 'Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın/ Siper et gövdeni' sözlerine dikkat çekerek, 'Değerli gençler İstiklal Marşı zannetmeyin ki sadece Kurtuluş Savaşı ortamı için yazıldı. Hayır. İstiklal Marşı kıyamete kadar bu toplumun başı derde düştüğünde müracaat edebileceği bir marş, bir şiir, bir görev metni gibi orada duruyor. 15 Temmuz gecesi işte tam da Mehmet Akif'in dediği gibi alçaklar ve hayasızlar, yine memlekete saldırdığında, yine memleketi işgal girişiminde bulunduğunda bütün toplum, ayağa kalkarak tam da Mehmet Akif'in dediği gibi namusunu çiğnetmedi. Çiğnetmeyecek. İstiklal Savaşı'ndaki ruh neyse, 15 Temmuz gecesinde bu milletin takındığı ruh da aynıdır" dedi.

Törende, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Resim yarışmasında ilkokul öğrencileri arasında Melahat Faraçlar İlkokulundan Yağmur Aslan birinci, Döşemealtı TOKİ İlkokulu'ndan Gece Lidya Taşdemir ikinci, Bahçeşehir Koleji'nden Can Kayapınar üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arasında ise Aksu ilçesi Rabiye Mehmet Ülger Ortaokulu'ndan Selin Yıldız birinci, Çakırlar Ortaokulu'ndan Ayça Karaman ikinci, Aksu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Cahide Nur Çetin üçüncü oldu. Şiir yarışmasında ise Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatma Nur Akın birinci, Yeniköy ortaokulundan Mert Şanlı ikinci, Antalya Sınav Kolejinden Uğur Küçükerşen üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Ayhan Aydın ile

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Yıldırım verdi. İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin de anlatıldığı törende, 5 yaşındaki Elif Ekin Özkan ise okuduğu İstiklal Marşıyla büyük alkış aldı. Küçük Elif'i Vali Karaloğlu da sahneye çıkarak kutladı.

Törenden sonra vali ile beraberindekiler resim sergisini gezdi.

Antalya Validen 15 Temmuz Vurgusu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Validen 15 Temmuz Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement