Antalya Valisi Öztürk, Korkuteli'de - Son Dakika
Yerel

Antalya Valisi Öztürk, Korkuteli'de

Antalya Valisi Öztürk, Korkuteli\'de

Vali Öztürk, ilçede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yüzde 50 hibe desteğiyle temin edilen makine ve ekipmanların dağıtım törenine katıldı

11.10.2013 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Korkuteli'de makine ve ekipman dağıtım törenine katıldı.

Vali Öztürk, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yüzde 50 hibe desteğiyle temin edilen makine ve ekipmanların dağıtım törenine katıldı.

Burada konuşan Öztürk, Antalya'nın tarımda Türkiye'deki öncü illerden biri olduğunu belirterek, Korkuteli'nin de Antalya tarımında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Öztürk, "Korkuteli'de bugüne kadar bin 500'e yakın çiftçim bu imkandan yararlandı. Bu yıl da 324 çiftçimiz, 1 milyon 320 bin lira ile yararlanıyor. Kendilerinin ilave edeceği bir o kadar para ile 2 milyon 500 bin liranın üzerinde kaynak sırf bu makine-ekipman konusunda destek olarak çiftçimize gidiyor" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise Antalya'da 2007 yılından bugüne kadar 81 ekonomik yatırım projesi, 12 altyapı basınçlı sulama projesi ve 5 bin 440 makine ve ekipman projesi olmak üzere toplam 5 bin 533 projeye, 38 milyon 102 bin 549 lira hibe desteği verildiğini bildirdi.

Dallı, 2013 yılı hibe programına 2 bin 715 başvuru gerçekleştiğini, kriterlere uyan 2 bin 460 proje başvurusundan bin 968'inin destek almaya hak kazandığını dile getirdi. Korkuteli'de de 2013 yılı makine ve ekipman alımları kapsamında 324 çiftçiye, 1 milyon 311 bin 136 lira destek sağlandığını kaydeden Dallı, "Bu makinelerimiz arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, biçer bağlar, el traktörü, çayır biçme, diskli tırmık, mibzer, pancar sökme makinesi, pülverizatör, sap toplama, silaj makinesi, süt sağım makinesi, sıra arası çapa, taş toplama, yem hazırlama ve toprak frezesi olmak üzere üreticilerimize edilerek çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başvuru sahiplerine makine ve ekipmanların belgeleri törenle teslim edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Valisi Öztürk, Korkuteli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement