Antalya ve Muğla'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Antalya ve Muğla'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları

Antalya ve Muğla\'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Antalya ve Muğla'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

08.03.2020 16:48  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Antalya ve Muğla'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Antalya'da Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Antalya Kadın Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, bazı kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Aydın Kanza Parkı'nda başlayan yürüyüşe katılanlar, taşıdıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla kadına yönelik şiddete dikkati çekti. Müzik eşliğinde yürüyen kadınlardan bazılarının renkli kostümleri de ilgi gördü.

Yürüyüşte, lösemiye karşı verdiği mücadelede iyileşme sürecine giren 4,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ile annesi Eylem Şen de yer aldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından grup adına basın açıklaması yapan Devrim Mol, kadınların iş ve sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

Muğla'da jandarma kadınlara karanfil verdi

Muğla'da jandarma trafik ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla trafik kontrolleri sırasında kadın sürücülere karanfil ve hediyeler verdi.

Akyaka Mahallesi'nde sahil kenarında hafta sonu tatillerini geçiren aileleri ziyaret eden jandarma ekipleri, buradaki kadınlara da karanfil vererek günlerini kutladı.

Ekipler, açtıkları stantlarda kadına şiddete dikkati çekmek amacıyla broşür dağıttı.

Muhtardan mahalle sakini kadınlara yemek organizasyonu

Muğla'nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi Muhtarı Mehmet Ortayol, mahallenin yaşlı kadınları için bir lokantada Dünya Kadınlar Günü programı düzenledi.

Lokantada bir araya gelen konuklarına yemek ikramında bulunan muhtar, mahallenin en eski sakini kadınların gününü tebrik etti.

Ortayol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yaşlıları evlerinden alarak lokantaya getirdiklerini anlatan Mehmet Ortayol, "Onlar bize baktı, artık sıra bizde. Günleri kutlu olsun." diye konuştu.

Etkinliğe katılan 104 yaşındaki Emeti Karaağıl da muhtara teşekkür ederek, "Allah size de bu yaşları görmeyi nasip etsin." diye dua etti.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de etkinliğe katılarak kadınlara karanfil verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya ve Muğla'da '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı
    12:55 Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı

    Türkiye'den Gazze'ye uğurlanan "9. İyilik Gemisi", 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin indirileceği Mısır'ın El-Ariş Limanı'na yanaştı.

  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:54 Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen liç kayması faciasında kimyasal içeren toprağın altında kalan işçilerden Adnan Keklik'in cansız bedenine ulaşıldı. Faciada toprak altında kalan diğer 7 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

  • SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı
    12:54 SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atanmıştır. Türkhan, SAÜ Vakfı Özel Okulları'nın başarılarına katkıda bulunma imkanı elde etmekten mutluluk duyduğunu belirtmiştir. SAÜ Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyan Türkhan, eğitim alanında yeni başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade etmiştir. Türkhan, SAÜ Vakfı'na teşekkür ederek bu önemli eğitim kurumunda görev yapmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek
    12:53 Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 40 ilde 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla 'Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı' düzenleyecek. Sınav, öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki okuma, dinleme, konuşma, yazma dil becerilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilecek. Sınav sonrasında yönetici, öğretmen ve öğrenci anketleri uygulanacak ve elde edilen sonuçlar öğrencilerin bilgi ve becerilerine yönelik önemli bulgular sunmayı hedefliyor.

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:53 Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

    Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi, Kocacami Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi'nde parke taşı döşeme, tamirat ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.


Advertisement