Antalya'ya önem katanlar ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Antalya'ya önem katanlar ödüllendirildi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) kuruluşunun 140. Yıl Dönümü ve Kente Önem Katanlar (KÖK) 2022 Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

01.04.2022 23:48  Güncelleme: 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) kuruluşunun 140. Yıl Dönümü ve Kente Önem Katanlar (KÖK) 2022 Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATSO Konferans Salonu'ndaki törene video konferans ile katılarak ödül alanları tebrik etti.

ATSO'nun 140 yılın getirdiği deneyim ve saygınlığı, devamlı güçlendirdiği kurumsal yapısı, hayata geçirdiği projeleri ve Antalya'ya kazandırdığı çalışmalarla hep referans gösterildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Antalya'nın tarım, turizm, ticaret, üretim ve ihracat şehri olmasında, ATSO ve üyelerinin azimli çalışmalarının çok büyük rolü olmuştur. Odamız Antalya'da iş dünyamızın nabzını en iyi şekilde tutarak üyelerimizin sesine tercüman olmakta, sorunlarının çözümü için devreye girmekte ve bunları da sonuçlandırmaktadır. Bugün Avrupa'nın en güçlü odaları üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, ATSO da üyelerine aynı standartta hizmet verir hale gelmiş ve akredite olarak bunu da belgelemiştir." diye konuştu.

"Antalya barış, huzur ve diplomasi kenti olarak görülüyor"

ATSO Başkanı Davut Çetin de Odanın Antalya'nın en eski kurumlarından birisi olduğuna işaret ederek 100 yıl önce 100 civarında üyesi olan ATSO'nun bugün 55 bin üyeye eriştiğini söyledi.

Rusya- Ukrayna savaşına değinen Çetin, Antalya'nın böyle bir zamanda hem Ukrayna'dan hem de Rusya'dan gelen insanlara ev sahipliği yaptığını anlattı. Bir an önce savaşın bitmesi temennisinde bulunan Çetin, "İki ülkenin bakanları da Antalya Diplomasi Forumu ile Antalya'da buluştu. Antalya'nın barış, huzur ve diplomasi kenti olarak görülmesi bizi mutlu ediyor." dedi.

Antalya'nın salgın döneminde de büyük bir direnç gösteren illerden biri olduğunu dile getiren Çetin, sağlık, turizm, ihracat gibi alanlarda süreci çok iyi yönettiklerini ifade etti.

Kent olarak en zor zamanda bile geleceğe güven ve iddiayla bakabildiklerini aktaran Çetin şunları söyledi:

"Pandemi döneminde bile kurulan şirket sayısında dördüncü sırada olduk. İstihdamda Bursa'ya yakın bir düzeye geldik. Tarım ve sanayi ihracatında 2 milyar 400 milyon dolar düzeyine ulaştık. Tarımda sadece sebze değil, aynı zamanda tohum ve ekipman da ihraç ediyoruz. Son 20 yılda yabancılara satılan konut sayımız 100 bin civarındadır. Son 4 yıldaki satış ise 40 bine yakındır. Ülke dışından, ülke içinden gelen nüfusla birlikte sermaye de gelmekte, yabancı sermayeli şirketlerimiz artmaktadır. Turizmde ne olursa olsun Antalya eşsizdir, bu yıl yine Avrupa'nın en çok tercih edilen destinasyonlarından birisi olacağımıza inanıyorum."

Çetin, 3 yıldır ATSO'nun geleneksel ödül törenlerini KÖK çatısı altında birleştirdiklerini anımsatarak tören bütçelerini de her yıl bir sosyal sorumluluk projesi için kullandıklarını kaydetti.

Salgına rağmen ilk yıl Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine spor salonu yaptıklarını, ikinci yıl Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine uçak bakım hangarı kazandırdıklarını anlatan Çetin, "Bu yıl da Odamızın 140. yılı ve 2022 yılı KÖK Ödül töreni vesilesiyle Kemer'e Eğitim ve Kültür Merkezi kazandırdık. Yaptığımız eserlerde ödül alan arkadaşlarımızın isimleri yazılmakta ve Antalya tarihine kazınmakta. Yani ödül alan arkadaşlarımızın adına her yıl Antalya'ya bir armağan vermiş oluyoruz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı törende, ödüle layık görülen firmalara, girişimcilere ve üyelere ödülleri verildi.

Antalya\'ya önem katanlar ödüllendirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'ya önem katanlar ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak
    22:11 Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabıyla Osmanlı saray mutfak mirası canlanacak

    Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak olan 'Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri' kitabı, Osmanlı saray mutfak mirasını canlandıracak. Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer'in himayesinde başlatılan çalışma, Edirneli şefler ve gastronomi yazarlarının kaleme alacağı kitap ile gastronomi turizmine katkı sağlayacak. Kitapta, Edirne'nin geçmişten bugüne geleneksel yemekleri ve tarifleri yer alacak. Ayrıca, Edirne'nin gastronomi kültürü hakkında derinlemesine bilgiler de sunulacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu
    22:10 Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında sert açıklamalarda bulundu. Akşener, Yavaş'ın CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür
    22:07 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP teşkilatının iftar programında yaptığı konuşmada, milletin muhakeme yaparak oy kullandığını ve projeleri olanlara yetki verdiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki İsrail terörünü kınadı ve enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefini paylaştı.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü
    22:06 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde 4 çocuk annesi kadın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Eşine kurşun yağdıran şahıs gözaltına alındı. Olayda 6 mermi isabet eden kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok
    22:04 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Turgut Altınok olduğunu açıkladı. Yıldırım, seçimlerin Türkiye'nin istikbali için hayati önemde olduğunu vurguladı ve Türk ve Türkiye düşmanlarının belediyelere sızma girişimlerine dikkat çekti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu vurguluyor.


Advertisement