Antalya yeni icra dairesinin açılışı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya yeni icra dairesinin açılışı yapıldı

Antalya yeni icra dairesinin açılışı yapıldı

Adalet Bakanlığı'nca başlatılan "İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi" kapsamında, Antalya Yeni İcra Dairesi açıldı.

03.12.2019 12:51  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı'nca başlatılan "İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi" kapsamında, Antalya Yeni İcra Dairesi açıldı.

Antalya Adliyesi Ek Hizmet Binası'ndaki törene, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Daire Başkanı Alim Polat, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kamil Ergün, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Antalya Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Haydar Kılınç, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Mehmet Karakaya, Ali Güllü, hakimler, cumhuriyet savcıları, avukatlar, icra dairelerinin müdürleri ve personeli katıldı.

"Hızlı ve etkili bir hizmet sunulacaktır"

Antalya İcra Müdürlüğü olarak faaliyete başlayacaklarını belirten İnal, "Yeni İcra Dairesi Modelinde, birden fazla icra dairesi modeli kaldırılarak; Genel İcra Dairesi, Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Abonelik Sözleşmeleri İcra Dairesi ve Banka Alacakları İcra Dairesi olmak suretiyle tek bir icra dairesi çatısı altında toplanmıştır. Böylece hizmetlerin uzmanlaşmış alt birimler eliyle yürütülmesi amaçlanmaktadır. Bu itibarla yapmış olduğumuz açılış yeni bir icra dairesinin açılışı olmayıp, mevcut icra dairelerimizin tek çatı altında toplanmasıdır. İcra dairelerinde bütünlüğün, koordinasyonun ve mükemmelliğin hedeflendiği Yeni İcra Modeli ile vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkili bir hizmet sunulacaktır" dedi.

Yeni İcra Dairesi Modelinin uzmanlaşma, karar alma süreçlerinde hızlılık, hata sayısının azalması konularında klasik icra modelinden çok daha kullanışlı olacağını kaydeden İnal, uygulanacak olan modelde avukatın, avukat yardımcılarının ve dosya taraflarının adliyedeki icra takiplerine ilişkin mesailerinin en aza ineceğini belirtti.

İnal şöyle konuştu:

"Bu sistemin asgari düzeyde fiziki iş ve kırtasiye malzemesi gerektirmesi, ekonomik yönden önemli tasarruflar sağlayacaktır. Yeni İcra Dairesi Modeli ile tüm dosyalardaki evrak taranarak, UYAP sistemi aracılığıyla elektronik ortamda ulaşılmasına olanak sağlanacaktır. Pilot icra projemizde görevli tüm personel ve müdürlerimiz ile diğer tüm adliye personelimizden en önemli ricamız ve talebimiz adliyeye gelen vatandaşlarımıza nezaketle davranmaları ve hızlı bir şekilde işlemlerinin yapılmasıdır"

Adalet Bakanlığı'nın, icra sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine büyük önem verdiğini dile getiren Alim Polat ise, "Yaptığımız çalışmaları desteklemekte ve bizi teşvik etmektedirler. Adalet dediğimiz zaman adaletin tecellisi için hukuk sistemimizde iki birim öne çıkıyor, birincisi mahkemeler yani yargılama ayağı, ikincisi bunların uygulanması yani infaz ayağı. Mahkemeler yargılama ayağında bir hakkın tespitini yapıyorlar ancak adaletin tecellisi için bir hakkın tespiti yetmiyor, önemli olan bu hakkın sahibine teslim edilmesi, yerine getirilmesi gerekiyor. İşte bu noktada icraların önemi ortaya çıkıyor. Yani icralar adalet için bir insanın iki elinden biri, iki ayağından biri, iki gözünden biri mahiyetindedir. Eğer bu sistem düzgün çalışmıyorsa adalet sistemi sakat kalacaktır. Dolayısıyla burada icralara gereken önemin verilmesi, her alanda desteklenmesi, farkındalığının oluşturulması gerekmektedir. Bu kapsamda icra daireleri etkinliğini artırırken yeni bir sistem deniyoruz. Bunun içinde Avrupa Birliği bünyesinde İspanya Hükümeti ile birlikte yürütmekte olduğumuz icra dairelerinin etkinliğinin arttırılması projesi kapsamında büyük ölçekli mahallerde uygulanacak olan modeli Antalya ilinde faaliyete geçiriyoruz. Bu Yeni İcra Dairesi Modeli ile birlikte vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli bir hizmet sunulacaktır. Yeni icra dairemiz hepimize hayırlı olsun" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya yeni icra dairesinin açılışı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Çağdaş Bodrumspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, önemli olan 4 maçın başlayacağını ve bu hafta yapacakları karşılaşmanın büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Takımın hedefinin bu maçı kazanarak moral kazanmak olduğunu ve ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor ve TOFAŞ maçlarını da kazanarak ligdeki konumlarını güçlendirmek olduğunu ifade etti. Karşılaşma 20 Nisan Cumartesi günü Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu'nda saat 18.00'de oynanacak.

  • Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı
    14:13 Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı

    Palandöken ilçesindeki bir parkta öğrenciler arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 16 yaşındaki C.Y omzundan bıçakla yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuk Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. İddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını
    14:12 Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti
    14:12 AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi (AYM), arabuluculukta ilk toplantıya katılmayan tarafın vekalet ücreti ve yargılama giderinin tamamından sorumlu olacağına ilişkin yasa hükmünü iptal etti. AYM'nin gerekçeli kararında, bu hükmün mülkiyet ve mahkemeye erişim haklarına sınırlama getirdiği ve orantısız bir külfet yüklediği belirtildi.

  • Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı
    14:09 Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve 8 ilçede 19 ekip ve 56 personelin katılımıyla denetim uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda 665 kişi ve 210 araç kontrol edildi, 7 araç trafikten men edildi ve 42 araç sürücüsüne 93 bin 17 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, denetimlerde 2 kişinin yoklama kaçağı olduğu tespit edildi ve bu kişilere yasal işlem başlatıldı. Kasksız motosiklet sürücülerine ise kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkmalarına izin verilmedi. Denetim noktalarını Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun ziyaret ederek bilgi aldı.

  • Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu
    14:09 Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu

    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde faaliyet gösteren Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Biyokütle Santrali, atık gübreleri köy mera alanlarına dökmesi nedeniyle köylülerin tepkisine sebep oldu. Köylüler, hayvanlarını otlatamadıklarını ve yer altı sularının da risk altında olduğunu belirterek durumu yetkililere bildirdi.

  • Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu
    14:09 Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ve üyelerle bir araya gelerek konuşma yaptı. Mosturoğlu, kulüp iletişiminin zayıfladığını ve divan kurulunun potansiyelinin değerlendirilemediğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin başarılarından ve yöneticilik döneminden bahsederek, Türk sporuna önderlik edeceklerine inandıklarını vurguladı.

  • Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı
    14:09 Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı

    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı tatili boyunca yangın ve hayvan kurtarma vakalarına yoğun bir şekilde müdahale etti. Ekipler, 9 günlük tatil süresince toplamda 42 vakaya çıkış yaparak insanlara ve hayvanlara yardımcı oldu.

  • Konya'da bir kişi anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı
    14:08 Konya'da bir kişi anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı

    Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir kişi, tartıştığı anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı. Zanlı torun ise polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • İstanbul Sarıyer'de taksiciyi öldüren zanlı yakalandı
    14:08 İstanbul Sarıyer'de taksiciyi öldüren zanlı yakalandı

    İstanbul Sarıyer'de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak öldüren yabancı uyruklu zanlının polis ekipleri tarafından yakalanma anı kameraya yansıdı. Taksiciyi öldüren zanlının polis ekipleri tarafından yakalandığı anlar kameraya yansıdı. Görüntülerde Maslak Büyükdere Caddesi'de seyir halinde olan aracın polis ekipleri tarafından durdurulduğu ve zanlının yakalandığı görülüyor.

  • Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı
    14:08 Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının, çatıdaki baz istasyonu arızası sebebiyle çıktığı iddia ediliyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınırken, çevrede panik yaşandı ve apartmanın çatısında hasar meydana geldi.


Advertisement