Antalya Yöreler ve Renkler Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Antalya Yöreler ve Renkler Festivali Başladı

Antalya Yöreler ve Renkler Festivali Başladı

Yöreler ve Renkler Festivali başladıMURATPAŞA Belediyesi'nin Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliğiyle bu yıl 2'ncisini düzenlediği Yöreler ve Renkler Festivali, Muratpaşa Kent Meydanı'nda Suzan Kardeş konseriyle başladı.

25.09.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yöreler ve Renkler Festivali başladı

MURATPAŞA Belediyesi'nin Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliğiyle bu yıl 2'ncisini düzenlediği Yöreler ve Renkler Festivali, Muratpaşa Kent Meydanı'nda Suzan Kardeş konseriyle başladı.

Türkiye'nin farklı kültürlerinin Antalya'da tanıtımına olanak sağlayan ve aynı zamanda barış, kardeşlik ve dostluk buluşması olan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, kültürlerini Muratpaşa'ya taşıyan 39 derneği selamladı. Geceye eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe'yle birlikte katılan Başkan Uysal Kent Meydanı'nı dolduran binlere 'Akdenizli Antalyalılar, Egeli Antalyalılar, Marmaralı Antalyalılar, Karadenizli Antalyalılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolulu Antalyalılar" diye seslendi, 'Bir bedende buluştuk Muratpaşa'yı oluşturduk. Ayrı gayrı yok. Hepimiz biriz, iriyiz, diriyiz" dedi.

'YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ DİYENLERDENİZ'

Muratpaşa'da Anadolu coğrafyasında yıllar içinde yoğrulmuş, zorlu sınavlardan geçerek bugünlere gelmiş barış ve kardeşlik kültürünü yaşatmaya kararlı olduklarını kaydeden Başkan Uysal, ?'Kim olursan ol gel' diyenlerdeniz. 'Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz' diyenlerdeniz. 'Yurtta barış dünyada barış' diyenlerdeniz. Öyle olmakta da kararlıyız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Akgün, Başkan Uysal'a teşekkür plaketi sundu.

Konuşmaların ardından Yöreler ve Renkler Festivali'nin ilk gününde Balkan müziklerini güçlü yorumcusu Suzan Kardeş sahne aldı. Kardeş, 2 saate yakın süre kaldığı sahnede programına bir Türkiye potpurisiyle başladı. Balkan türküleri ve popüler şarkılarla devam ettiği konserinde Suzan Kardeş'e Muratpaşa Kent Meydanı'nı dolduran binlerce kişi danslarla hep bir ağızdan söyledikleri türküler ve şarkılarla elik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Yöreler ve Renkler Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement