Antalyalı Sunis'ten İzmir'e 50 Milyon Avroluk Otel - Son Dakika
Yerel

Antalyalı Sunis'ten İzmir'e 50 Milyon Avroluk Otel

Sunis Hotels Grubu Başkanı Namık Ünal, İzmir Özdere'de yapımı devam eden ve yaklaşık 50 milyon avroya mal olan Sunis Efes Royal Palace'ın 15 Haziran'da açılacağını bildirdi.

12.05.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sunis Hotels Grubu Başkanı Namık Ünal, İzmir Özdere'de yapımı devam eden ve yaklaşık 50 milyon avroya mal olan Sunis Efes Royal Palace'ın 15 Haziran'da açılacağını bildirdi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Antalya Temsilciliği üyeleriyle bir araya gelen Manavgatlı işletmeci Ünal, halde meyve-sebze ticaretinden otelciliğe uzanan hikayesini paylaştı.

Meyve-sebze ticareti yaparken Manavgat'ta dedesinden kalma araziye otel yapmaya karar verdiklerini ve ilk otelleri Sunis Kumköy Beach'i 2006 yılında açtıklarını anlatan Ünal, turizmde başarılı olunca bu alana yöneldiklerini söyledi.

Kumköy Beach'in ardından Manavgat'a Evren Beach, Elita Beach'i açtıklarını ve Antalya merkezde de Hotel Su'yu satın aldıklarını belirten Ünal, işlettikleri otellerin 60'ın üzerinde ödül aldığını kaydetti. Ünal, turizmde en önemli hususun müşteri memnuniyeti olduğunu ifade ederek, "Kendi beklentilerimizi otellerimize taşıdık. Her yıl 10 avro fiyat artırarak belli yerlere geldik. Müşteri memnuniyeti turizmin gelişmesinde en önemli husus" diye konuştu.

İzmir Özdere'ye ultra lüks otel

İzmir'in Özdere bölgesinde 50 milyon avro maliyetle yaptıkları Sunis Efes Royal'in 15 Haziran'da açılacağını ifade eden Ünal, şu bilgileri verdi:

"470 odalı Efes Royal, gerçekten çok şık bir otel oldu. İddia ediyorum Ege'nin en güzel tesisi. Bölgeye artı bir değer katacak. 30 bin metrekare genel mekan var odalar hariç. Kuşadası'nın en büyüğü olacak. 50 milyon avro değerinde bir yatırım. 15 Haziran'da açıyoruz. Daha açılmadan rezervasyonlarda yüzde 70 doluluğa ulaştı. Bu otel açılacağı için önce İzmir bölgesinde operasyonu bulunmayan 4 ülkenin seyahat acentesi otele müşteri getirmek için bölgeye geldi, uçak seferi koydu."

Tac Mahal benzeri otel

İzmir'e 3 otel daha yapmayı düşündüklerini anlatan Ünal, 4-5 yıl içinde bölgeye yaklaşık 200 milyon avroluk otel yatırımı planladıklarını bildirdi.

Özdere'de Efes Royal'in yanına Tac Mahal benzeri bir mimaride otel planladıklarını da kaydeden Ünal, "Mimarlarımızla Hindistan'a gideceğiz. Birebire yakın olmasını istiyoruz, mimarlarımız Tac Mahal'i inceleyecek ve Ege'ye bu mimaride ultra lüks otel inşa edeceğiz" dedi.

Şu anda Antalya bölgesindeki turistik tesislerinde 7 bine yakın yatak kapasitesi bulunduğuna değinen Ünal, 5 yıl içinde Ege'de 7-8 bin yatak kapasitesine ulaşacaklarını söyledi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde eski bir oteli satın aldıklarını, çevresindeki arsaları da topladıklarını kaydeden Ünal, bölgeye 40-50 odalık ultra lüks, belki de Türkiye'de bugüne kadar hiç benzeri yapılmamış bir otel yapmayı düşündüklerini belirtti.

"Rusya pazarında sıkıntı olacağını düşünmüyorum"

Tesislerdeki misafirlerin yüzde 95'inin yurtdışından geldiğini ve şu anda otel doluluk oranlarının yüzde 90'ların üzerinde olduğunu ifade eden Ünal, Avrupalı misafirlerde hiçbir sıkıntının bulunmadığını, Rus müşterilerinin de zaten çok az olduğunu dile getirdi.

Söylendiği gibi Rusya pazarında sıkıntı olacağını düşünmediğini belirten Ünal, yalnızca bazı turizm acentelerinin fiyat indirmek için otellere psikolojik baskı yaptığını iddia etti.

Eyfel Kulesi ve Disneyland'ı bulunan Paris'in yılda ortalama 80 milyon turist çektiğini, Antalya'daki otellerin yarısı kadar bile hizmet veremeyen İspanya'nın da yılda ortalama 80 milyon turist ağırladığını vurgulayan Ünal, "Türkiye'ye 40 milyon turist gelemiyor. Almanya nüfusu 80 milyon, geçen yıl Türkiye'ye gelen Alman turist 4 milyon. Bunun da 2 milyonu yılda iki, üç defa gelen insanlardan oluşuyor. Yani Almanya'nın ancak yüzde 1'i geliyor, Rusya'nın da yüzde 1'i geliyor. Bu ülkelerde pazar payımızı çok daha yukarılara çıkartabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalyalı Sunis'ten İzmir'e 50 Milyon Avroluk Otel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement