Antalyaspor Teknik Direktörü Çalımbay: Gençlerbirliği Maçı, Kazanmamız Gereken En Önemli... - Son Dakika
Güncel

Antalyaspor Teknik Direktörü Çalımbay: Gençlerbirliği Maçı, Kazanmamız Gereken En Önemli...

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Gençlerbirliği maçı bizim kazanmamız gereken en önemli karşılaşmalardan biri" dedi.

03.11.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Gençlerbirliği maçı bizim kazanmamız gereken en önemli karşılaşmalardan biri" dedi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri Emin Altıner ve Salih Peker, Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki etkinlikte gazetecilerle bir araya geldi. Gençlerbirliği maçında kentte yaşayanların stadı doldurarak, Antalyaspor'a tezahüratlarıyla destek vermesini talep eden Öztürk, maçı kazanacaklarına inandıklarını belirtti. Etkinlik sonunda teknik direktör Rıza Çalımbay, yöneticiler ve gazeteciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantının ardından teknik direktör Çalımbay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayserispor galibiyetinin futbolcular üzerindeki baskıyı azalttığına dikkati çeken Çalımbay, ligde devre arasına kadar oynayacakları 7 maçın da final özelliği taşıdığını söyledi. Antalyaspor'un sahasında 4 maç oynanacağını hatırlatan Çalımbay, taraftarın 90 dakika desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Kaliteli futbolculardan oluşan iyi bir takım olduklarını belirten Çalımbay, "Gençlerbirliği maçı bizim kazanmamız gereken en önemli maçlardan biri. 7 maç bizim için final maçı. Gençlerbirliği maçını iyi bitirip, milli maç nedeniyle arayı çok iyi geçirmek istiyoruz. Şu andan itibaren taraftara ihtiyacımız var. En önemli şey bu. İçerdeki 4 maçı çok iyi şekilde bitirmek istiyorsak taraftarımızın bizi desteklemesi gerekiyor. Öyle bir konuma geldik ki maçları kazanmak zorundayız. Hem iyi futbol hem de iyi mücadele ederek" diye konuştu.

Ligde ilk galibiyeti kazandıkları Kayserispor maçının kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, Çaykur Rizespor maçı, Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısında takımı iyi futbol oynamasına rağmen 3 puan alamadıklarını söyledi. Kayserispor maçında futbolcularının mücadelesinden memnuniyetini dile getiren Çalımbay, "Bir galibiyetle her şey bitmiyor. Üstümüzdeki çok büyük bir yükü attık. Bütün oyuncularımız sıkıntılıydı. Kayseri maçının son 10 dakikasında galip gelememe stresinden dolayı sıkıntı yaşadık. Geriye çekildik. Biz istemedik. Ama galip gelmeyi bildik" ifadesini kullandı.

Ligde telafisi olmayan 7 maç oynayacaklarını vurgulayan Çalımbay, şunları söyledi:

"Takım fizik olarak iyi yere geldi. Galibiyeti koruma açısından dolayı stres oluyordu. Rahat bir galibiyet alamadık. Onun getirdiği bir stres var. Şu an fizik olarak iyi duruma geliyoruz. Antrenmanlarla daha iyi yere geliyoruz. Kayserispor maçında kıran kırana oynadık. Yediğimiz gollerde bireysel hatalar var. Onları yapmamalıyız. Zaman lazım ama bizim de zamanımız yok. Kadroya giremeyen oyuncularımız da çok iyi duruma gelecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyaspor Teknik Direktörü Çalımbay: Gençlerbirliği Maçı, Kazanmamız Gereken En Önemli... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement