Antdob Mayıs Ayında Aşk-I Memnu'yu Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Antdob Mayıs Ayında Aşk-I Memnu'yu Sahneleyecek

(ANTDOB) Mayıs ayında yine iddialı bir eserle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

29.04.2011 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezon boyunca West Side Story müzikalini ve Anna Karenina balesini kapalı gişe oynayan Antalya Devlet Opera ve Balesi

(ANTDOB) Mayıs ayında yine iddialı bir eserle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri Aşk-ı Memnu, Mayıs ayında 3 temsille sanatseverlerin karşısında olacak. Mayıs ayında sahnelenecek bir diğer eser ise çocuk müzikali olan Bremen Mızıkacıları.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki temsilleri Mayıs ayında sona erecek olan Antalya Devlet Opera ve Balesi, Haziran ayında 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde Medea adlı eserle, Temmuz ayında ise 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nde Zaide operası ile sahne alacak

-AŞK-I MEMNU PRÖMİYERİ 10 MAYIS'TA-

Selman Ada'nın bestelediği Murat Göksu'nun sahneye koyduğu Aşk-ı Memnu'nun prömiyeri 10 Mayıs Salı akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Eser, 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde de sahnede olacak.

Konusuyla sanatseverleri heyecanla karışık yoğun bir duygunun içerisine çeken eser, güçlü müzikleriyle de izleyiciyi etkilemeyi başarıyor. Tarık Günersel'in librettosunu yazdığı 2 perdelik opera eserinde, orkestrayı ise Selman Ada ve Caner Ruhselman yönetiyor. Dekor Çağda Çitkaya'ya, kostüm Nursun Ünlü'ye, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

Bremen Mızıkacıları ise 2 Mayıs Pazartesi günü saat 14. 00'de ücretsiz olarak sahnelenecek. Metni, Heinz Wunderlich tarafından yazılan ve Hale Kuntay tarafından Türkçe'ye çevrilen eser, çocuklar için oldukça eğlenceli bir müzikal. Eserin müzikleri ise Franz Josef Breuer'e ait. Fatih Şanal'ın sahneye koyduğu eserde, sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşleri anlatılıyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antdob Mayıs Ayında Aşk-I Memnu'yu Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement