Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı

Gaziantep’te yapılacak olan Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

07.03.2017 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te yapılacak olan Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Hasansever İnşaat firması tarafından yapılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ile Eski Mimarlar Odası Başkanı ve Hasansever İnşaat Firmasının Sahibi Sıtkı Severoğlu, tarafından düzenlenen basın açıklaması ile proje kamuoyuna tanıtıldı.

Dünyada eşi benzeri olmayacak müzede, Milli Mücadele döneminde şehrini, milletine, bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerinden kurtaran kahramanların, verdikleri mücadele ve hikayeler yer alacak. Kurtuluş savaşının meşalesini yakan Gazianteplilerin, bu kahramanlığını gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan proje, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yakından takip ediliyor. Proje ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Cihan Sezer, Gaziantep Kalesi yakınlarında ve yıkımı yapılan askeri lojmanların yerine kurulacak olan müze, 12 bin 539 metrekare bir alan üzerinde, 12 m yüksekliğinde ve 113 m uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacağını kaydetti. Genel Sekreter Yardımcısı Sezer, dünyada ilk olması hedeflenen müzede ayrıca diorama kısımları ile sosyal donatılardan oluşan bölümlerde yer alacağını belirtti.

Proje hakkında teknik bilgiler veren Mimar Sıtkı Severoğlu, daha önce yapımı 4 bin 500 metre olarak planlanan panoramanın yeni proje ile 3 katına çıkarıldığını kaydetti. Severoğlu, 11 yıl önce yapımına başlanan ve sorunlar nedeniyle duran panorama ve müzenin yapımının daha önceki yıllarda İpek Yolunda düşünüldüğünü şimdi ise Gaziantep Kalesi çevresine yapılarak tarihi kent dokusunun içerisinde yer alacağını ifade etti.

"Topa dokunanın eli yanacak"

11 yıllık bir gecikme ile çok daha muhteşem bir panorama inşa ettiklerini belirten Severoğlu, yapılan panoramada 11 ayı aşkın bir sürenin de resmedildiğini kaydetti. Panoramanın en gerçekçi anlatımla ziyaretçilerini karşılayacağını vurgulayan Severoğlu, "Hepiniz dünyada çeşitli panoramalar gözlemlemişsinizdir. Bunlardan birkaçı harf anlatan, doğa anlatan, çevreyi anlatan panoramalar var. Bu panoramalar büyük bölümü özellikle harf tarihi panoramanın tamamında bir anı resmederler. Anıtkabir'deki kurtuluş savaşı panoraması bir andır. Ama Antep savunması panoraması biz özelliği var.11 ayı aşkın bir süreyi resmediyoruz. İçerisinde insanlar panoramada gezebilecek, dolaşabilecekler. Kokuyu alacaklar, sesi duyacaklar, belki bir topa dokunulduğunda ellerini yanacak dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem panorama müzesi geçmişte atalarımızın verdiği eşsiz dirençle eş değer biz müze olacak diye umut ediyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement