Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Genel

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi tanıtımı yapıldı Eski Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu: "Dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem panorama müzesi yapıyoruz"GAZİANTEP - Gaziantep'te yapılacan olan ve dünyada eşi benzeri olmayan panaroma müzesinin projesi, gerçekleştirilen...

07.03.2017 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi tanıtımı yapıldı

Eski Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu:

"Dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem panorama müzesi yapıyoruz"

GAZİANTEP - Gaziantep'te yapılacan olan ve dünyada eşi benzeri olmayan panaroma müzesinin projesi, gerçekleştirilen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Hasansever İnşaat firması tarafından yapılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ile Eski Mimarlar Odası Başkanı ve Hasansever İnşaat Firmasının Sahibi Sıtkı Severoğlu, tarafından düzenlenen basın açıklaması ile proje kamuoyuna tanıtıldı.

Dünyada eşi benzeri olmayacak müzede, Milli Mücadele döneminde şehrini, milletine, bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerinden kurtaran kahramanların, verdikleri mücadele ve hikayeler yer alacak. Kurtuluş savaşının meşalesini yakan Gazianteplilerin, bu kahramanlığını gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan proje, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yakından takip ediliyor. Proje ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Cihan Sezer, Gaziantep Kalesi yakınlarında ve yıkımı yapılan askeri lojmanların yerine kurulacak olan müze, 12 bin 539 metrekare bir alan üzerinde, 12 m yüksekliğinde ve 113 m uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacağını kaydetti. Genel Sekreter Yardımcısı Sezer, dünyada ilk olması hedeflenen müzede ayrıca diorama kısımları ile sosyal donatılardan oluşan bölümlerde yer alacağını belirtti.

Proje hakkında teknik bilgiler veren Mimar Sıtkı Severoğlu, daha önce yapımı 4 bin 500 metre olarak planlanan panoramanın yeni proje ile 3 katına çıkarıldığını kaydetti. Severoğlu, 11 yıl önce yapımına başlanan ve sorunlar nedeniyle duran panorama ve müzenin yapımının daha önceki yıllarda İpek Yolunda düşünüldüğünü şimdi ise Gaziantep Kalesi çevresine yapılarak tarihi kent dokusunun içerisinde yer alacağını ifade etti.

"Topa dokunanın eli yanacak"

11 yıllık bir gecikme ile çok daha muhteşem bir panorama inşa ettiklerini belirten Severoğlu, yapılan paroramada 11 ayı aşkın bir sürenin de resmedildiğini kaydetti. Panoramanın en gerçekçi anlatımla ziyaretçilerini karşılayacağını vurgulayan Severoğlu, "Hepiniz dünyada çeşitli panoramalar gözlemlemişsinizdir. Bunlardan birkaçı harf anlatan, doğa anlatan, çevreyi anlatan panoramalar var. Bu panoramalar büyük bölümü özellikle harf tarihi panoramanın tamamında bir anı resmederler. Anıtkabir'deki kurtuluş savaşı panoraması bir andır. Ama Antep savunması panoraması biz özelliği var.11 ayı aşkın bir süreyi resmediyoruz. İçerisinde insanlar panoramada gezebilecek, dolaşabilecekler. Kokuyu alacaklar, sesi duyacaklar, belki bir topa dokunulduğunda ellerini yanacak dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem panorama müzesi geçmişte atalarımızın verdiği eşsiz dirençle eş değer biz müze olacak diye umut ediyoruz" diye konuştu.

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement