Antik çağdan bugüne gömülmesi reddedilen isimler: - Son Dakika
Güncel

Antik çağdan bugüne gömülmesi reddedilen isimler:

Antik çağdan bugüne gömülmesi reddedilen isimler:

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmesi neredeyse bir hafta aldı. Antik çağdan Özgecan Aslan'ın katiline gömülmesi reddedilen isimler:

18.04.2016 11:24  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok yerde kabul edilmeyen cenaze sonunda Cumartesi günü, o da ancak tabutu Suriyeli kadın kamuflajıyla morgdan çıkarılarak, nerede olduğu açıklanmayan bir mezarlığa gömüldü.

Özgecan Aslan'ın katili öldürüldü

Aslan'ın katilinin cenazesi ortada kaldı

Altındöken, gömülmesi sorun yaratan ya da reddedilen ilk kişi değil.

Küllerinin savrulması sorun olan, hatta cenazesinin üzerine sülfürik asit dökülerek eritilenler bile var tarihte.

Hatta "kötülere gömülme hakkı verilip verilmemesi" tartışmasının geçmişi antik çağa kadar uzanıyor.

İşte dünyadan birkaç örnekle, cenazesi defnedilemeyenler:


MYRA HİNDLEY - İNGİLTERE

İngiltere'nin en çok nefret edilen kadınlarından Myra Hindley hapishanede öldü. Hayatının ilk yıllarına bakıldığında ileride İngiltere'nin en acımasız, en çok nefret edilen kadını olacağına dair hiçbir gösterge yoktu. Hayret vericidir ki, ileride çocukları sadistçe öldürecek olan bu kadın o zamanlar çocukları çok severdi.

BOSTON BOMBACISI TSARNAEV - ABD


Daha yakın geçmişte, kamuoyunun affetmekte zorlandığı suçlulardan biri de ABD'de 2013 yılında kardeşi Cahar ile birlikte Boston maratonuna saldırı düzenleyen Tamerlan Tsarnaev'di. Saldırı sonrasındaki takip sırasında öldürülen Çeçen asıllı Tamerlan'ın cenazesi ortada kaldı. Massachusetts eyaletindeki hiçbir mezarlık, 3 kişinin ölümüne 100'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan saldırının faillerinden Tamerlan'ın cenazesini kabul etmedi. Çeçen asıllı olduğu için cenazenin Rusya'ya gönderilmesi, hatta El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin gibi 'denize gömülmesi' gündeme geldi. Bir süre sonra anne-babasına bile haber verilmeden gizli saklı Virginia'daki bir mezarlığa gömüldüğü ortaya çıktı.

Virginia'daki İslami Cenaze Levazımat Hizmetleri Şirketi'nin Başkan Yardımcısı Buhari Abdül Alem, "Birinin bu işi yapması gerekiyordu. Sorumluluğu biz üstlendik. Adamın kendi kendini gömecek hali yok" dedi. Tamerlan'ın annesi Zübeyde Tsarnaev ise o sıralarda Rusya'dan CNN yayınına katılarak, oğlunun gömülüp gömülmediğini ya da cenazenin nerede olduğunu bilmediğini anlatmıştı.

DAHİLER VE ÜNLÜLER: EDİTH PİAF - FRANSA

Gömülmesi reddedilenler sadece suçlular değil. Kilisenin, örneğin intihar sonucu ölümlerde olduğu gibi dini nedenlerle gömmeyi reddettiği kişiler de var. Ya da yaşam tarzını beğenmediği için... 1963 yılında Fransızların "kaldırım serçesi" diye andığı ünlü sanatçı Edith Piaf'ın cenazesi "dini değerlere uymayan yaşam tarzından" dolayı, Katolik Kilisesi tarafından geri çevrildi.

NİCCOLÒ PAGANİNİ - İTALYA


1840 yılında iç kanamadan ölen ünlü İtalyan keman virtüözü ve besteci Niccolò Paganini'nin 'ebedi istirahatgâhına' kavuşması ise 56 yıl sürdü. Hastayken kendisini son nefesinde kutsamaya gelen rahibi "Daha ölmüyorum" diye geri yollamıştı. Üstelik şeytanla iş yaptığı söyleniyordu. Kilise bu nedenle Paganini'nin cenazesinin Nice kentinden memleketi Cenova'ya götürülerek gömülmesine izin vermedi.

ANTİGONE'NİN KARDEŞİ - YUNAN TRAGEDYA KAHRAMANI

Ama sonuna kadar hep "Her ölünün gömülmeye hakkı vardır" diyor.

kaynak: bbc

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antik çağdan bugüne gömülmesi reddedilen isimler: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement