Antik Kentin Büyülü Atmosferinde Muhteşem Konser - Son Dakika
Magazin

Antik Kentin Büyülü Atmosferinde Muhteşem Konser

Antik Kentin Büyülü Atmosferinde Muhteşem Konser

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kapanış konserini Antik kentin büyülü atmosferinde gerçekleştirdi.

31.05.2014 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Carl Orff'un "Carmina Burana" adlı eseri ile hem açılış, hem de kapanış yapan orkestra üyeleri, tüm katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Kısa bir süre önce Soma faciasında hayatını kaybeden işçiler adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan Konserin açılış konuşmasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrasına destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi. Konsere Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel ve Atilla Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, Efes Konserine destek veren Ramada Plaza İzmir yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tarihi güzelliğiyle ünlü Efes Antik Kentinin büyülü ışıkları altında Şef Alessandro Cedrone yönetiminde Carl Orff'un "Carmina Burana" adlı eseri ile başlayan konser, birbirinden değerli eserler ile devam etti. Orkestraya soprano Evren Işık, tenor Erdem Erdoğan ve bariton Kevork Tavityan solist olarak eşlik etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosuna ayrıca; Mozart Akademi Çocuk Korosu Fatma Cinpir yönetiminde eşlik etti.

Konser sonunda tüm davetliler orkestra üyelerini ayakta alkışladılar.

NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Antik Kentin Büyülü Atmosferinde Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement