Antik Tiyatrodaki Kazı Çalışmasına 100 Bin Liralık Destek - Son Dakika
Yaşam

Antik Tiyatrodaki Kazı Çalışmasına 100 Bin Liralık Destek

Antalya'daki turizm şirket yöneticileri ile 110 profesyonel rehber, "Myra Antik Tiyatrosu"nda süren kazı çalışmasına 100 bin liralık bağışta bulundu.

09.06.2012 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'daki turizm şirket yöneticileri ile 110 profesyonel rehber, "Myra Antik Tiyatrosu"nda süren kazı çalışmasına 100 bin liralık bağışta bulundu.

Myra Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen bağış törenine Alman turizm şirketi RSD Reisen Yönetim Kurulu Başkanı Christian Funk, Alman tarihçi Dieter Kronzucker, ITM Travel Yönetim Kurulu Başkanı Can Öğütçü, ITM Travel Genel Müdürü Recep Yavuz ve 110 profesyonel turist rehberi ile Myra Andriake kazılarının başkanlığını yürüten Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik katıldı.

ITM Travel Genel Müdürü Recep Yavuz, törende yaptığı konuşmada, profesyonel rehberlerin 5 ay önce "kazı yoksa turist yok" sloganıyla kazı alanlarına maddi destek sağlamayı amaçlayan bir proje başlattıklarını söyledi.

Projenin kendisine anlatıldığında büyük heyecan duyduğunu belirten Yavuz,

"Projeye 20 bin liralık katkı sağlıyoruz. Rehber arkadaşlarımız 57 bin, Alman turizm şirketi RSD Reisen ise 23 bin liralık destek veriyor. Likya Uygarlığı'nın bu iki antik kentinde, kazı başkanımız Prof. Dr. Nevzat Çevik'e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Myra Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik de Roma Çağı'nın görkemli tiyatrosu için destek projesi başlatan rehberlere teşekkür etti.

Alman bir tur operatörünün Türkiye'deki bir kazıya ilk kez destek verdiğini vurgulayan Çevik, şunları söyledi:

"Bu evrensel kültür için çok önemli. Biz tarihi toprak altından gün yüzüne çıkarıyoruz. Ancak bunu anlatan rehberlerdir. Bizler ve sizler kültürün iki farklı diliyiz. Rehberlerin kısıtlı bütçelerinden artırarak, Myra Antik Tiyatrosu için yaptıkları bu katkı çok önemli. Kültürel mirası geleceğe aktarma misyonunda yaptığınız bu katkı için üç kuruma da teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından Christian Funk, 100 bin liralık bağış çekini Çevik'e verdi. Törende ayrıca ITM Travel tüm rehberlere, katkılarından dolayı plaket verildi.

Muhabir: Ahmet Acar/ Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Antik Tiyatrodaki Kazı Çalışmasına 100 Bin Liralık Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop Sahilinde Fırtına Nedeniyle Yüksek Dalgalara Karşı Önlem Alındı
    17:43 Sinop Sahilinde Fırtına Nedeniyle Yüksek Dalgalara Karşı Önlem Alındı

    Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle Sinop sahilinde yüksekliği 3 metreyi bulan dalgalar meydana geldi. Fırtına, kentte deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi ve uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler Sinop'un doğal limanına demirledi.

  • Çanakkale'nin Biga ilçesinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi
    17:39 Çanakkale'nin Biga ilçesinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

    Biga ilçesinde dün akşam başlayan şiddetli yağışlar, bazı yollarda su birikintilerine neden oldu. Biga Belediyesi ekipleri suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Alçak zeminlerde bulunan bazı evlerin giriş katlarında su baskınları yaşandı. Güvemalan köyünde mahsur kalan küçükbaş hayvanlar, belediyeye ait botla kurtarıldı. Biga Belediye Başkanı Alper Şen, yağışın etkili olduğu bölgelere giderek çalışmaları koordine etti.

  • Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti
    17:37 Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti

    Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in annesi Safiye Demir, 90 yaşında hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Safiye Demir'in cenazesi, Şalpazarı ilçesinde defnedilecek.

  • Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı: O anlar kamerada
    17:29 Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı: O anlar kamerada

    Çankırı'da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

  • Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi
    17:19 Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi

    Keban İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından Gökbelen köyünde trafik eğitimi düzenlendi. Ekipler, vatandaşlara trafikte uyulması gereken kuralları anlattı ve trafik ışık ve levhalarına mutlaka uyulmasını istedi. Ayrıca, vatandaşların soruları da yanıtlandı.

  • Şeyda Akova Balcıoğlu, Sakla Beni dizisindeki karakteri hakkında konuştu
    17:18 Şeyda Akova Balcıoğlu, Sakla Beni dizisindeki karakteri hakkında konuştu

    Sakla Beni dizisinde yer alan oyuncu Şeyda Akova Balcıoğlu, Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Balcıoğlu, dizide canlandırdığı 'Afife' karakterini anlattı. Karakterin yaşadığı zorlukları ve hataları anlatan Balcıoğlu, toplumun hatalara tahammülü olmadığını belirtti. Ancak herkesin gençlik döneminde hata yaptığını ve karakteri anlamak gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu
    17:15 Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu

    Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ev kullanılamaz hale gelirken, şans eseri evde kimsenin bulunmamasıyla can kaybı yaşanmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü
    17:04 Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni, yapılan incelemede yıldırım düşmesi olarak belirlendi.


Advertisement