Aöf'nin İkinci Üniversite Kayıtları 21 Eylül'de Sona Erecek - Son Dakika
Güncel

Aöf'nin İkinci Üniversite Kayıtları 21 Eylül'de Sona Erecek

Anadolu Üniversitesince (AÜ), üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olan, ya da üniversitede okumaya devam edenler için açılan ve 11 Eylül'de başlatılan ikinci üniversite kayıtlarının 21 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

18.09.2018 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesince (AÜ), üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olan, ya da üniversitede okumaya devam edenler için açılan ve 11 Eylül'de başlatılan ikinci üniversite kayıtlarının 21 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

AÜ Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bitlis Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, bir örgün programda kayıtlı olan veya herhangi bir önlisans, ya da lisans programından mezun olanların sınavsız ikinci üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırılabileceği belirtildi.

Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi veya ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi isteyenlerin ikinci üniversite kapsamında AÜ Açıköğretim Sistemi'ne yöneldiği aktarılan açıklamada, şunları kaydedildi:

" Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok farklı profiller açıköğretim öğrencisidir. İkinci üniversite kapsamında adalet, sosyal hizmetler, sosyoloji, sağlık yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, acil durum ve afet yönetimi, web tasarım ve kodlama, ilahiyat, laborant ve veteriner sağlık ile işletme en çok tercih edilen programlar arasında yer alıyor. Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler, açıköğretim sistemindeki önlisans ve lisans programlarına, herhangi bir yükseköğretim kurumunun önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrencilerse açıköğretim sistemindeki önlisans programlarından birine kayıt yaptırılabiliyor. 11 Eylül'de başlayan kayıtlarımız 21 Eylül'de sona erecek."

2018-2019 akademik yılından itibaren basılı kitaplarını dijitale taşıyan AÜ Açıköğretim Sistemi kapsamında maliyet düşüşüyle öğrenci harçlarında da ciddi bir indirime gidildiği vurgulanan açıklamada, sisteme kayıtlı öğrencilere sunulan Anadolum e-Kampüs'ün öğrenciye dileğinde öğrenme fırsatı sunmanın yanı sıra eş zamanlı öğrenme ortamı kolaylığı sağladığı kaydedildi.

Açıklamada, "Öğrenci cep telefonu, tablet, ya da bilgisayarla bireysel çalışma alanına ulaşabiliyor. Öğrenen analitiklerin takibi, öğrenme yönetim sistemi, canlı ders platformu ve mobil uygulama bileşenlerinden oluşan Anadolum e-Kampüs sistemi, 2 bin 500 üzerinde öğretim üyesinin katkılarıyla hazırlanıyor. Anadolum e-Kampüs görsel, sesli, PDF ve etkileşim olmak üzere, 16 farklı malzeme türüyle öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkıda bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aöf'nin İkinci Üniversite Kayıtları 21 Eylül'de Sona Erecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement