AÖF sınav sonuçları açıklandı - Son Dakika
Eğitim

AÖF sınav sonuçları açıklandı

AÖF sınav sonuçları açıklandı

AÖF öğrencileri sınav sonuçlarını öğrenmek için AÖF'nin resmi sistesine akın ediyor.

17.06.2013 16:18  Güncelleme: 07:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. AÖF 2013 sınav sonuçları bu sayfada.

Açık Öğretim Fakültesi AÖF öğrencilerinin merakla beklediği an geldi. AÖF 2013 sınav sonuçları açıklandı.

Açıköğretim sınav sonuçlarının açıklandığını öğrenen AÖF öğrencileridönem sonu notunu öğrenmek için AÖF'nin sitesine akın etti.

AÖF sınav sonuçları AÖF tarafından açıklanır açıklanmaz haberler.com'da oldu.

AÖF yönetimi vize sınav sonuçlarını büyük bir sürprize imza atarak AÖF vize sınavlarından 11 gün sonra açıklamıştı.

Anadolu Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Davut Aydın son açıklamasında AÖF final sınavı sonuçlarının da vize sınavları gibi kısa sürede açıklanacağının işaretini vermişti.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÖFsisteminde 1 milyon 197 bin 746 öğrencinin katıldığı AÖF bahar dönemi ara sınavı sonuçlarını 11 günde açıklayarak, üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini bildirmişti.

Final sınavı sonuçlarının da erken açıklanabileceği tahmin ediliyor...

AÖF öğrencilerinin bütünleme hakkı bulunmadığı için AÖF sınav sonuçları sınıf geçme için belirleyici olacak.

AÖF'nin resmi sistesindeki sınav sonuçları bölümünde ise, AÖF Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık12 gün sonra http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden açıklandı.

Öğrenciler AÖF Sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecekler. AÖF sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacak.

NOTLAR VE ANLAMLARI:

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)

61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

AÖF NE DEMEK?

AÖF, Açıköğretim Fakültesinin kısaltılmış halidir. Açıköğretim Fakültesine kayıt olarak örgün eğitim görmeden uzaktan sadece sınavlara girerek üniversite okuma hakkına sahip olabilirsiniz.

AÖF günümüzde örgün eğitim görme imkanı olmayanlar, özel yada kamuda çalışanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ülkemizde sadece Anadolu ÜniversitesininAçıköğretim Fakültesi bulunmaktadır.

İlköğretim,lise ve üniversite gibi eğitim kurumlarını okula gitmeden dışarıdan bitirilebilen öğretim biçimidir. Ders notlarına televizyon radyo ve internette posta yoluyla ulaşılır.

Üniversitede açık öğretime kayıt olmak için öss sınavından barajı geçmek gereklidir.

2 yıllık ve 4 yıllık açık aöf programları mevcut olup, en yaygın ve en çok tercih edilen bölümleri ise işletme ve iktisattır.

İki yıllık üniversitelerden yatay geçiş ile Açıköğretim fakültesine başvurulup mevcut alınan dersler dışında 4 yıllık program için mevcut dersler belirlenir.

Yeni sisteme göre yıllık iki ayrı dönemde kredili olarak verilen eğitim, derslerin tamamı veya gerekli kredinin tamamlanması ile sona ermekte olup,Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinden mezun olmaktadırlar.

AÖF Kayıt İşlemi

Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte yeni dönem hazırlıklarına başlayan AÖF kayıtlara başladı.

İnternet üzerinden kayıt yenileme ve ders seçimi için login.anadolu.edu.tr adresine TC kimlik no ve verilen şifre ile oturum açmanız gerekiyor.

Oturum açtıktan sonra kayıt yenileme işlemini ve ders ekle/sil işlemini yapabilirsiniz.

Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? AÖF sınav sonuçları nereden bakılıyor? AÖF sınav sonucu ne zaman belli oluyor?

Açık Öğretim Fakültesi 1-2 haziran sınav sonucu açıklandı mı? AÖF final sınavı sonuçları açıklanır açıklanmaz sitemizde olacaktır.

Öğrenciler TC kimlik numarası ilehttp://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden soru ve cevaplara ulaşabiliyor.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÖFsisteminde 1 milyon 197 bin 746 öğrencinin katıldığı AÖF bahar dönemi ara sınavı sonuçlarını 11 günde açıklayarak, üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Eğitim AÖF sınav sonuçları açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement