Aöf Sınav Sonuçları Erken Açıklanacak! - Son Dakika
Eğitim

Aöf Sınav Sonuçları Erken Açıklanacak!

Aöf Sınav Sonuçları Erken Açıklanacak!

Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÖF öğrencilerine final sınavları müjdesi verdi. AÖF final sınavları da erken açıklanacak.

12.06.2013 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AÖF sınav sonuçlarını bekleyen AÖF öğrencileri AÜ rektörü Aydın'ın yaptığı son açıklamayla umutlandı. AÖF final sınav sonuçları AÖF vize sınav sonuçları gibi erken açıklanacak.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÖF sisteminde 1 milyon 197 bin 746 öğrencinin katıldığı AÖF bahar dönemi ara sınavı sonuçlarını 11 günde açıklayarak, üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Aydın, AÖF sınavlarının 4-5 Mayıs'ta, 81 ildeki 92 sınav merkezinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildiğini anımsattı.

Açıköğretimde dönemlik sisteme geçişle tüm süreçler ve organizasyon yapılarının yenilendiğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Sınav evraklarının illerden dönüşü planlanarak, daha hızlı bir şekilde Eskişehir'e ulaşımları sağlandı. Geçici işçi sayımız (çalışma mekanımızın genişletilmesiyle) 330'a çıkarılarak, iki vardiya halinde çalışma gerçekleştirildi. 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav sonuçlarını, üniversite tarihinde ilk kez 11 günde açıklamış olduk. Şu ana kadar sınav sonuçlarını 21 günde açıklayabiliyorduk. Açıkçası, bu da sınavın boyutu düşünüldüğünde, erken bir tarih kabul edilebilir."

3 milyon 188 bin 987 cevap kağıdı kullanıldı

Aydın, uzaktan öğretimde 1 milyon 197 bin 746 öğrencinin 73 farklı programa kayıtlı olduğunu açıklayarak, şöyle devam etti:

"Bu programlardaki toplam ders sayımızın 594 olduğu düşünüldüğünde ve herbiri için 20 soru hazırlandığı dikkate alındığında, bir sınavda 11 bin 880 farklı soru sorulduğu ortaya çıkıyor. Bir öğrenci tekrar dersi olması durumunda, dört oturuma da katılabilir. Sınavda oturumlar, öğrencilerin tekrar dersi durumuna göre derslerin hiç çakışmaması, yani öğrencinin sorumlu olduğu tüm derslerden farklı oturumlarda sınava katılabilmesi anlayışına göre organize edilmektedir. Buna göre bahar dönemi ara sınavında her öğrencinin katıldığı oturumlar dikkate alındığında, 3 milyon 188 bin 987 cevap kağıdı kullanılmıştır."

-Dönem sonu sınav hazırlıkları da tamam-

AÖF Bahar dönem sonu sınavının da 1 milyon 197 bin 696 öğrencinin katılımıyla 1-2 Haziran'da gerçekleştirileceğini belirten Aydın, "Ara sınavımızla aynı büyüklükte olacak ve aynı düzende gerçekleştirilecek olan bu sınavımızın hazırlıkları da, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezimizde tamamlandı.

Sınav hazırlıkları, aylar öncesinden soruların hazırlanması ve illerdeki binaların, görevlilerin, sevkiyat (uçak ve karayolu), güvenlik tedbirlerine ilişkin İçişleri Bakanlığı ve ilgili birimlerle ilgili planlamaların yapılması, sınavla ilgili sarf malzemelerinin tedarik edilmesi gibi çok sayıda işlemle başladı. Sınavdan en geç 6 hafta önce sınav evraklarının basımı başladı, 3 hafta önce de matbaa soru basımı için kapalı devreye girdi. Şu anda matbaamız kapalı devrede çalışmakta olup, bu faaliyet 21 gün (sınav sonuna kadar) sürecektir" ifadelerini kullandı.

Aydın, sınavdan önceki dördüncü günde tüm baskıların tamamlanıp, sınav evraklarının kutulanarak mühürlenmiş hale getirildiğinin altını çizerek, "İllerin uzaklığına göre, sınavdan önceki dördüncü günden itibaren tüm sınav merkezlerine sevkiyat başlamakta ve sınavdan önceki cuma günü tamamlanmaktadır. Sınav tüm illerimizde, üniversitelerin öğretim elemanları arasından atanmış birer İl Sınav Koordinatörü koordinasyonuyla gerçekleştirilmektedir. Sınavda çeşitli kademelerde yaklaşık 400 bin kişi görev almaktadır. Sınavın tüm sevk ve idaresi, üniversitemiz tarafından gerçekleştirilmektedir" açıklamasını yaptı.

Aydın, AÜ açıköğretim sisteminin 30 farklı ülkeden öğrenciye sahip olduğunu, bu öğrenciler için de sınavların, Avrupa'da 9 ülkede ve Azerbaycan'da toplam 16 farklı şehirde gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Aöf Sınav Sonuçları Erken Açıklanacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor
    17:14 Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen 'İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü' imza törenine katıldı. Protokol kapsamında Eskişehir'deki lise düzeyi okullarda öğrencilere ilk yardım farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitimler, okulların konferans salonlarında gerçekleştirilecek ve katılımcılara katılım belgesi verilecek.

  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu
    17:09 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kütüphane Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak üniversitede kitap okuma etkinliklerinin yaygınlaştırılacağını ve kampüslerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi.

  • Canik Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs desteği verecek
    17:03 Canik Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs desteği verecek

    Samsun'da Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilere burs desteği vereceklerini açıkladı. Sandıkçı, öğrencilerin belediyeye başvurması gerektiğini belirtirken, Canik Belediyesi'nin eğitime yönelik projelerle öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, burs başvuru tarihleri ve detaylı bilgilere Canik Belediyesi sosyal medya hesaplarından ulaşılabileceği ifade edildi.

  • Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı
    17:03 Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Çocuk Akademisi' hizmete açıldı. Akademide çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılacak ve hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlanacak.

  • Tokat Niksar'da Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendi
    16:57 Tokat Niksar'da Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendi

    Tokat'ın Niksar ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından çay bahçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi. Kaymakam Ekrem Çeçen'in de katıldığı etkinlikte, kitap okumanın önemi vurgulandı ve kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar 30 dakika boyunca kitap okudu.

  • Elazığ'da Kütüphane Haftası Kutlandı
    16:34 Elazığ'da Kütüphane Haftası Kutlandı

    Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Kütüphane Haftası kutlandı. Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlik, kültürler arası diyalog ve kütüphaneler temasıyla gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sivrice Halk Kütüphanesi Müdürü Niyaz Ömer Murat günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kitap hediye etti. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

  • Pendik Belediyesi Ramazan Ayında 13 Farklı Noktada İftar Veriyor
    16:29 Pendik Belediyesi Ramazan Ayında 13 Farklı Noktada İftar Veriyor

    Pendik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 13 farklı noktada iftar yemeği veriyor. Ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ve günlük sıcak yemek dağıtılıyor. 60 yaş üstü vatandaşlara hurma ve kahve fincanı dağıtılıyor. Cami gezileri ve kültür programları da düzenleniyor.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek
    15:33 Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek

    Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sanayicilerin ihtiyacı duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Çorum Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında, mesleki ve teknik eğitimdeki yeni gelişmeler ve planlamalar ele alındı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürü Ali Karagöz, mesleki eğitimde nitelikli erişim, tanıtım ve yönlendirme, farkındalık arttırma çalışmaları ve nitelikli istihdamın önemini vurguladı. Vali Dağlı ise Çorum'un büyük bir sanayi altyapısına sahip olduğunu belirterek, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.


Advertisement