AOSB Akademi'de dijital eğitim devam ediyor - Son Dakika
Yaşam

AOSB Akademi'de dijital eğitim devam ediyor

AOSB Akademi\'de dijital eğitim devam ediyor

Endüstri Mühendisi, İnsan Kaynakları Yöneticiliği konusunda NATO'dan ödül alan ve ICF akreditasyonlu "Profesyonel Yönetici Koçu" unvanına sahip Ruhan Maral, "Başarı konusunda diploma, deneyim ve mesleki eğitimden daha etkili bir şey varsa o da duygusal dayanıklılıktır" dedi.

25.06.2020 08:44  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endüstri Mühendisi, İnsan Kaynakları Yöneticiliği konusunda NATO'dan ödül alan ve ICF akreditasyonlu "Profesyonel Yönetici Koçu" unvanına sahip Ruhan Maral, "Başarı konusunda diploma, deneyim ve mesleki eğitimden daha etkili bir şey varsa o da duygusal dayanıklılıktır" dedi.

Adana Organize Sanayi AOSB Bölge Müdürlüğü tarafından sanayici ve çalışanlarına eğitim desteği sağlayan AOSB Akademi'de korona virüs önlemleri kapsamında eğitimler dijital ortamda gerçekleşiyor. Dünyada etkisini gösteren Covid - 19 salgını sebebi ile oluşturulan online eğitim sistemi altyapısı ile "Duygusal Dayanıklılık (Resilience)" konulu seminer veren Ruhan Maral, katılımcılara büyük moral ve motivasyon sağladı.

Endüstri Mühendisi, İnsan Kaynakları Yöneticiliği konusunda NATO'dan ödül alan ve ICF akreditasyonlu "Profesyonel Yönetici Koçu" unvanına sahip Ruhan Maral, konuşmasını, "Büyük stres ve değişim dönemlerinde güçlü olma ve ayakta kalma becerisi" olarak tanımlanan "Duygusal Dayanıklılık" konusunda yoğunlaştırdı.

Korona virüs ile birlikte günümüzün yeni yaşam tarzına uyum sağlamaya ilişkin çok değerli bilgiler paylaşan Maral, kişinin duygusal dayanıklılığa neden ihtiyacı olduğunu yaşanmış örnekleriyle anlattı. İnsanların kötü durumda neler yaşadıklarının altını çizen Maral, şu günlerde herkesin merak ettiği "Yeni felaketlere hazır mıyız?" sorusuna da dikkati çekti.

Ünlü düşünürlerin sözleriyle de zenginleştirdiği sunumunda, kişinin en büyük yeteneğinin zorluklara uyum sağlama becerisi olduğunun altını çizen Ruhan Maral, "Seni en güçlü yapan en zor günlerindir. Başarı konusunda diploma, deneyim ve mesleki eğitimden daha etkili bir şey varsa o da duygusal dayanıklılıktır" dedi.

Gerçeği kabul etmek, bilmek anlamak ve kontrol edebilmenin önemine dikkati çeken Maral, gerçekçi olmayan iyimserliğin sonunun ise hayal kırıklığı olacağına vurgu yaptı. Korkunun en büyük zararının ise karar verme özgürlüğünü kişinin elinden alması olduğunu belirten Maral, "En korkulu anlarda bile ümidini kırma. Unutma ki en lezzetli ilik, en sert kemikten çıkar. Zorlanan her sınır kendini aşan bir şeylerin de habercisidir" dedi.

Lokum testi

Başarıyı etkileyen etmenlerin sadece günümüzde değil, yıllardır merak edilen bir konu olduğunu belirten Maral, bunu bir örnekle de anlattığı konuşmasında, şunları kaydetti:

"1970'te Stanford Üniversitesi psikoloji Profesörü Walter Mischel ilginç bir deney yapıyor. Araştırmacı, deneye katılan çocuğu odada lokum gibi bir ödülle birlikte yalnız bırakacağını; eğer yalnız kaldığı süre boyunca ödülü yemeyip beklerse döndüğünde kendisine bir değil iki lokum vereceğini söyler. Çocuğa sunulan diğer seçenek ise çocuğun bu 'acıya' son vermek üzere zili çalması, araştırmacının geri dönmesi ve böylece çocuğun lokumu afiyetle yemesidir. Fakat bunu tercih ederse çocuk yalnızca bir ödül alabilecektir. Araştırma, çocuk daha küçükken uygulanarak sonrasında, zevki erteleyenler ve ertelemeyenler arasındaki akademik başarı durumunu inceliyor. Sonuç çarpıcı. Testi geçerek alacağı zevki erteleyebilen çocuklar erteleyemeyenlere göre akademik açıdan daha başarılı ve sınavlarda daha yüksek skor alıyorlar. Madde-alkol bağımlılık riskleri daha az, ebeveynlerinin gözlemlerine göre sosyal becerileri çok daha iyi."

Konuşmasının son bölümünde, "Sizi korkutan her deneyim size güç, cesaret ve güven kazandırır. Kendinize ben bu dehşeti yaşadım. Bundan sonra gelecek şeylere hazırım dersiniz" önerisinde bulunan Ruhan Maral, Akşemsettin'in, "Hayat, mücadelen kadardır. ya sen şartlara teslim olursun ya da şartlar sana teslim olur" sözünü anımsattı.

Ruhan Maral, eğitim seminerini, "Korkularınızdan büyük değerlerinizle yaşamanız dileğiyle" temennisinde bulunarak sonlandırdı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam AOSB Akademi'de dijital eğitim devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement