AP Sosyalist ve Demokratlar Grubu Heyeti TBMM'de - Son Dakika
Politika

AP Sosyalist ve Demokratlar Grubu Heyeti TBMM'de

Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ve beraberindeki heyet, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu'nu Mecliste ziyaret etti.

11.05.2017 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ve beraberindeki heyet, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu'nu Mecliste ziyaret etti.

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu, Pitella ve beraberindeki heyet ile HDP Grup Toplantı Salonu'nda görüştü.

Basına kapalı yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası Pitella ve Kerestecioğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileten Kerestecioğlu, Pitella'nın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a iletilmek üzere dayanışma duygularının yer aldığı mektubu kendilerine verdiğini söyledi. Heyet ile güncel konuları konuştuklarını anlatan Kerestecioğlu, "Önceliğimiz tabii ki tutuklu eş genel başkanlarımızın ve vekillerimizin serbest bırakılmasıdır. Aynı şekilde haksızca gözaltında olan ya da tutuklu bulunan tüm gazetecilerin, akademisyenlerin serbest bırakılması, işlerinden edilen insanların işlerine iade edilmesidir." diye konuştu.

Pitella da HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a olan dayanışmalarını ortaya koymak için geldiklerini ifade etti. Kendisinin ve grup üyelerinin ortaya koyduğu dayanışmanın sadece Demirtaş için değil aynı zamanda cezaevinde bulunan binlerce insan için olduğunu dile getiren Pitella, medeni bir ülkede bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Pitella, "Bunun dışında açlık grevi başlatmış olan insanlarla dayanışma içerisinde olduğumu da ifade etmek istiyorum. Bizim burada olmamazın nedeni Avrupa perspektifine inanan Türk halkına pozitif ve yapıcı bir mesaj vermektir. Biz, aslında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımını ilk ve en çok destekleyen grubuz. Biz, bu perspektifi açık tutmak arzusundayız." dedi.

Görüşmede, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'da hazır bulundu.

Öte yandan Pitella ve beraberindeki heyet HDP ziyareti öncesinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüştü.

Görüşmeler görüntü alınmasının ardından, basına kapalı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AP Sosyalist ve Demokratlar Grubu Heyeti TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement