Apaçi Umut Hayallerinin Peşinde - Son Dakika
Yerel

Apaçi Umut Hayallerinin Peşinde

Apaçi Umut Hayallerinin Peşinde

Televizyonların sevilen dizisi Kayıp Şehir'de 'Apaçi Emre' karakterini oynayan Aydınlı Umut Biyan, hayallerinin peşinden koşuyor.

27.02.2013 10:36  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Televizyonların sevilen dizisi Kayıp Şehir'de 'Apaçi Emre' karakterini oynayan Aydınlı Umut Biyan, hayallerinin peşinden koşuyor.

2011'de henüz 17 yaşındayken açıktan lise okuyan ve hayallerinin peşinden İstanbul'a giden 'Havuç Umut' bugüne kadar bir çok dizide yardımcı oyuncu olarak rol aldı.

Yaşadıkları heyecan sonucu İstanbul'a göç eden Trabzonlu bir ailenin yaşadığı dramı anlatan Kayıp Şehir'de üzerine ilk kez karakter yüklenen Umut Biyan, burada felçli bir çocuğu oynuyor. Oyunculuk hayatının başında olan Umut Biyan, "Ya topçu, ya popçu olacaktım. Ama oyuncu oldum. Kendimi geliştirmek istiyorum" diyor.

İstanbul'a gittiğinde Mayadroom Ajans'a başvuran Havuç Umut oyunculuğa başlangıç hikayesini şöyle anlattı: "Bir tanıdığım İstanbul'a gitmem de yardımcı oldu. İlk olarak 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' de

yardımcı oyuncu olarak rol aldım. Daha sonra Arka Sokaklar, Yalan Dünya,Suskunlar, Muhteşem Yüzyıl ,Bir Çocuk Sevdim, Annem Uyurken, Kuzey-Güney, Ağır Roman,Leyla ile Mecnun, Pis Yedili gibi dizilerde oynadım. Kayıp Şehir'in ise 3.bölümünden bu yana oynuyorum"

'Oyunculuktan önce ya topçu, ya popçu olacaktım' diyen Umut Biyan şöyle devam etti: "Kafamda oyunculuktan önce futbolcu veya popçu olmak vardı. Aydın'da Sağlıkspor ve Koçarlı Menderesspor'da kalecilik yaptım. Ama burada istediğimin olmayacağını anladım. Daha sonra sesim ile ilgili çalışmalar yapmak istedim. Oyunculuk bir anda karşıma çıktı. Hayallerim var. Öyle ya da böyle bu hayallerimin peşinden gidecektim. Ben hayallerimin peşinden gittim. Oyunculuk, bu hayallerimin peşinden gitmemde yardımcı olacak. İnşallah daha iyi noktalara gelirim"

"İSTANBUL'DA YAŞAMAK ZOR"

Yardımcı oyunculuğa başladığı dönemde günlük 30 TL kazandığını söyleyen Umut yardımcı oyunculuğu şu sözlerle anlattı: "Yardımcı oyuncuların toplandığı belli mekanlar var. Bu mekanlarda sabah 07.00'de toplanıyoruz. Daha sonra bu mekanlardan servislerle alınarak dizi ve film setlerine götürülüyoruz. Yönetmenin tarzına göre sahnelerin çekim zamanları sürüyor. Kimi zaman 5 dakikalık bir dizinin bölümü 1 saatte çekiliyor, kimi zaman ise daha uzun sürede. Yardımcı oyuncuların kimi idealleri için, kimi para kazanmak için, kimi ise arkadaşlarına hava atmak için çekimlere geliyor"

AYDIN'DA TANIYORLAR

Kayıp Şehir'in proje olarak haziran ayında kendisine ulaştığını belirten Havuç Umut şöyle devam etti: "Bağlı olduğum Mayadroom Ajans'a haziran ayında proje geldi. Daha sonra 'Apaçi Emre'yi oynayabilmek için videolarım çekildi. Bu role benden başka iki aday daha vardı.Ağustos'ta bu rolü

oynayacağım belli oldu. Şu ana kadar çekilen 23 bölümün 12'sinde rol aldım. Artık, Aydın'da tanınıyorum. Arkadaşlarım 'Bizi de ünlü yap' diyorlar. Esprilerle karşılaşıyorum. Güzel bir duygu"

KAYIP ŞEHİR HAYATTAN GERÇEK KESİTLERİ İÇİNDE BARINDIRIYOR

Kayıp Şehrin konusunda İstanbul'a göç eden bir ailenin yaşadığı dramın işlendiğine dikkat çeken Umut Biyan, "Kayıp Şehir'de yaşananların çoğu gerçek. İstanbul'a başında babası olmadan göç eden bir ailenin çocukları bunları yaşayabilir. Kayıp Şehir hayattan gerçek kesintileri içinde barındırıyor diyebiliriz. Aslında

kayıp şehrin çocukları aramızda" diye konuştu.

EN BÜYÜK HAYALİ ANNESİNE EV ALMAK

Annesi ve babasının yaklaşık yedi yıl önce ayrıldıklarını, annesinin çocuk bakıcılığı yaptığını ifade eden Biyan sözlerini şöyle tamamladı: "Annemle ortaklaşa olarak eve bakıyoruz. Bu işi sürdürmek istiyorum. Eğer sürdürürsem annemi kiradan kurtararak bir ev almak istiyorum. Şu anda en büyük hayalim bu. Ama gidecek çok yolum var" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Apaçi Umut Hayallerinin Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement