Apartman Görevlileri İçin 'Bisikletli Dönem' - Son Dakika
Yerel

Apartman Görevlileri İçin 'Bisikletli Dönem'

Apartman görevlileri için 'Bisikletli Dönem' Beylikdüzü'nde aralarında ilk defa bisiklet kullanan kadınların da olduğu apartman görevlilerine bisiklet verildiİSTANBUL - Beylikdüzü Belediyesi'nin apartman görevlilerinin mesleki becerilerini arttırmak ve apartman teknisyeni olmalarını...

06.01.2018 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apartman görevlileri için 'Bisikletli Dönem'

Beylikdüzü'nde aralarında ilk defa bisiklet kullanan kadınların da olduğu apartman görevlilerine bisiklet verildi

İSTANBUL - Beylikdüzü Belediyesi'nin apartman görevlilerinin mesleki becerilerini arttırmak ve apartman teknisyeni olmalarını sağlamak amacıyla açtığı Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi'nde eğitimlerini tamamlayan katılımcılara bisiklet hediye edildi.

Çoğunluğu site yaşamının hakim olduğu Beylikdüzü'nde birçok apartmanda çalışan apartman görevlileri, Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlendiği eğitim programı ile Apartman Teknisyeni unvanını aldı. Yüzlerce apartman görevlisi, ilk yardımdan, afet durumlarına, teknik durumlara kadar birçok alanda aldıkları eğitim sonucu bir de bisiklet kullanımı ve uygulama eğitimi verildi. Teorik ve pratik alınan eğitimlerde; bisiklete dair trafik, yedek parça, bisiklete biniş ve kullanış şeklini içeren çalışmaları profesyonel bir eğitmen eşliğinde öğrendiler. Eğitimlerini tamamlayan apartman görevlilerine düzenlenen törenle Beylikdüzü Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi. Aralarında kadınların da olduğu apartman görevlileri bisikletlerini alarak tur attı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, apartman görevlisi mesleğinin öneminden bahsederek, "Sadece Beylikdüzü'nde bin 500'e yakın apartman görevlimiz var. Burada afetlerden acil yardımlara, sağlıklara kadar bir çok yönde eğitim alıyorlar. Aslında farkındayız biz bunun. Tüm İstanbul'un tüm Türkiye'nin bu meslek grubunun farkında olmasını istiyoruz. İstanbul'un sadece araçla gezmeye kalkarsak İstanbul'un çekilmez bir şehir olduğunun hepimiz farkındayız. İstanbul'u sadece araçla gezmeye kalkarsak İstanbul'un çekilmez bir şehir olduğunun hepimiz farkındayız. Bisikletle dolaşılabilmesi önemli bir devrim olacak. Bu açıdan bu görevi yapan arkadaşlarımızın günlük yaşantılarında mesleklerini yaparken ev sahiplerine bir şeyler taşırken bisikletleri ile bir şeyler yapsınlar diye arkadaşlarım bir kampanya başlattılar" dedi.

"Hayatımda ilk defa bisikletim oldu"

Hayatında ilk kez bisikleti olduğunu ve bisiklet kullanmayı yeni öğrendiğini ifade eden Apartman Görevlisi Elvan Türkoğlu, sağlıktan teknik konulara kadar birçok alanda eğitimler gördüğünü ifade etti. Çocuklu döneminden bu yana da ilk kez bir bisiklete kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Türkoğlu, "İlk geldiğimde çok heyecanlıydım hatta bir abla vardı onun arkasına saklanmıştım. Arkadaşlara baktıkça feyz aldım sürebildim zamanla. Hayatımda ilk defa bisikletim oldu. Ağabeyimin bisikleti vardı çocukken ona binmeyi çok istiyordum ama olmamıştı. Bisikletle parkta gezeceğim. Apartman Görevlisi olarak birisi bir şey istediği zaman gider geliriz. Daha kolay olur. Ulaşımda da katkısı olarak. Benim için güzel bir şey oldu, ben çok sevinçliyim" diye konuştu.

Apartman Görevlileri İçin \'Bisikletli Dönem\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Apartman Görevlileri İçin 'Bisikletli Dönem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement