Apartmanın Zemin Katı Cami Oldu - Son Dakika
Güncel

Apartmanın Zemin Katı Cami Oldu

Apartmanın Zemin Katı Cami Oldu

Kütahya'da hayırsever vatandaş tarafından apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü.

16.04.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da hayırsever vatandaş tarafından apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Hayırseverin adının verildiği Musa Kazım Camii törenle açıldı.

Bölcek Mahallesi'nde bir site içerisinde bitişik 2 blok halindeki 3 katlı apartmanın zemin katı hayırsever Musa Kazım Cessur'un girişimiyle camiiye dönüştürüldü. Musa Kazım Camii'nin ibadete açılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ak Parti'li Kamil Saraçoğlu, Ak Parti Milletvekili Şükrü Nazlı, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ile davetliler ve site sakinleri katıldı.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, törede yaptığı konuşmada caminin Musa Kazım Cessur tarafından yaptırılarak hazır hale getirildiğini söyledi. Camilerin Kabe'nin bir şubesi konumunda olduğunu belirten Gül şöyle konuştu:

"Bu semtin cami ihtiyacını gidermek üzere camimiz ibadete açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığımız buraya bir görevli atadı. Şu anda biz Kütahya'da cami kapatan değil cami açan bir teşkilat olarak bir camiyi daha açmanın mutluluğu, huzuru ve sevinci içerisindeyiz. Bu camiyi yaptıran hayır sahibine yürekten teşekkür ediyorum."

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, hayırsever Musa Kazım Cessur'a teşekkür plaketi verdi. Plaketi alırken duygulu anlar yaşayan Musa Kazım Cessur, caminin cemaate hayır getirmesini diledi.

Musa Kazım Camii daha sonra Vali Şerif Yılmaz ile beraberindekiler tarafından kurdelenin kesilmesiyle ibadete açıldı.

- Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Apartmanın Zemin Katı Cami Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement