App Store'a "Sahte" Kaçtı - Son Dakika
Teknoloji

App Store'a "Sahte" Kaçtı

App Store\'a "Sahte" Kaçtı

Apple, sahte iPhone uygulamalarını engellemekte başarılı olabilir, ancak bu uygulama gözünden kaçtı!

19.06.2012 12:00  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, mobil uygulama mağazasında gerçekleşirdiği sıkı denetim ile uygun olmayan içeriklerin App Store'a girmesini engelliyor. Apple bu konuda genellikle başarılı olsa da, zaman zaman gözden kaçırdığı şeyler de oluyor.

Dün App Store'da ortaya çıkan sahte uygulama "Microsoft Word 2012" de bunlardan bir tanesi. 9.99 dolara satışa sunulan sahte uygulamanın fiyatı da Apple'ın Pages kelime işlemcisine göre uygun fiyatlı. Uygulamanın açıklamasında "MAC sürümünün tüm işlevlerini sunar. Sezgizel gezinti ve tanıdık arayüz." gibi cümleler bulunsa da ekran görüntülerine baktığınızda gerçeği anlıyorsunuz.

Uygulama aslında oldukça ilkel görünen bir metin düzenleyiciye benziyor. AppAdvice'ın uygulamalanın geliştiricilerini uyarmasının ardından açıklama da değişmiş bulunuyor. Uygulamanın yeni açıklaması şöyle: "Word'ün PC ve MAC sürümleri için 'ipuçları'"

Gerçek Microsoft Word'ün Kasım ayında iOS'a geleceği söylentisi mevcut. Dolayısıyla iOS cihazınızda Word kullanmak istiyorsanız, biraz beklemeniz gerekecek.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji App Store'a 'Sahte' Kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement