Apple'dan Lg'ye Dev Oled Yatırımı! - Son Dakika
Teknoloji

Apple'dan Lg'ye Dev Oled Yatırımı!

Apple\'dan Lg\'ye Dev Oled Yatırımı!

Mayıs ayının sonlarına doğru LG Display ve LG Electronics'in yaklaşık 3.5 milyar dolarlık yatırımla, akıllı telefonlar için yeni bir OLED panel üretim tesisi kurmaya karar verdiği ortaya çıkmıştı.

27.07.2017 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mayıs ayının sonlarına doğru LG Display ve LG Electronics'in yaklaşık 3.5 milyar dolarlık yatırımla, akıllı telefonlar için yeni bir OLED panel üretim tesisi kurmaya karar verdiği ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde de LG'nin OLED ekranlarla ilgili planları hakkında yeni bilgiler gelmişti.

Bugün gelen bilgiler ise Apple'ın LG Display'in fabrikalarına yaklaşık 1.7 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını iddia ediyor. İddiaların LG'nin 8.5 milyar dolar gibi bir parayı daha OLED sektörüne akıttığı haberlerinin hemen ardından gelmesi işi daha da ilginç kılmayı başardı.

Apple'ın amacı ne?

iPhone'un onuncu yılına özel olarak piyasaya sürülecek olan iPhone 8'in ekranlarının üretimi konusunda uzun süredir problemler yaşayan Apple'ın, ilerleyen yıllarda benzer sıkıntılar yaşanmaması adına bu yatırımı yaptığı iddia ediliyor. Yani bugünden itibaren artık Apple'ın OLED ekranlarını hangi firmanın üretiyor olacağı da belli olmuş sayılabilir.

Apple'dan <a class='keyword-sd' href='/lg/' title='Lg'>Lg</a>'ye Dev Oled Yatırımı!

Eğer iddialar doğruysa ve Apple gerçekten de bu yatırımı yaptıysa, analistlere göre Apple bu fabrikada yalnızca iPhone için ekran üretecek bir departman oluşturabileceğini belirtiyor.

Yine son dönemde yaşanan sıkıntıları düşündüğümüz takdirde Apple'ın bu hamleyi yapmasının kulağa oldukça mantıklı geldiğini ve eğer böyle bir anlaşma yapıldıysa çok yakında resmi duyuruların da yapılacağını belirtelim.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple'dan Lg'ye Dev Oled Yatırımı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement