Apple'ın Gerçekten Mac Mini'yi Yenilemesi Gerekiyor - Son Dakika
Ekonomi

Apple'ın Gerçekten Mac Mini'yi Yenilemesi Gerekiyor

Apple\'ın Gerçekten Mac Mini\'yi Yenilemesi Gerekiyor

Apple'ın Mac Mini'yi Yenilemesinin Üzerinden Tam Dört Yıl Geçti, Artık Zamanı! Şaka gibi ama, Apple 14 Ekim 2014'te Mac Mini'yi güncellediğinden bu yana neredeyse dört yıl geçti.

13.09.2018 03:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın Mac Mini'yi Yenilemesinin Üzerinden Tam Dört Yıl Geçti, Artık Zamanı!

Şaka gibi ama, Apple 14 Ekim 2014'te Mac Mini'yi güncellediğinden bu yana neredeyse dört yıl geçti. O zamandan beri, yeni MacBook Pro'lar, iMac'ler ve birkaç yinelenen MacOS aldık. Ama Apple'ın giriş seviyesi Mac'i hep aynı kalıyor ve bu durum devam edecek mi dersiniz?

Bana sorarsanız Apple'ın Mac Mini'yi daha güçlü donanım, daha iyi grafikler ve bağlantı noktalarını koruyan daha ince bir tasarımla güncellemesi zamanı geldi.

Şu anda MacMini'nin, 2014 modelinde entegre grafiklere, temel bir sabit diske ve kompakt ama birleşik tasarıma sahip yavaş Intel Haswell işlemci bulunuyor. Hiçbir monitör veya aksesuar içermeyen Mini, her zaman en uygun fiyatlı Mac olmuştur. "Sadece kendi ekranınızı, klavyenizi ve farenizi bağlayın" sloganı ile yola çıkan Mac Mini bana göre iyi satışlar da yaptı.

Ancak yenileneceğine dair sinyalleri geçtiğimiz günlerde Tim Cook Müşterilerine gönderdiği e-mail ile vermişti.

"Herhangi bir detayı paylaşma zamanı olmasa da, Mac Mini'nin ürün grubumuzun önemli bir parçası olmasını planlıyoruz." demişti.

Apple, 12 Eylül'deki yeni iPhone'ları, Apple Watch'ları ve yeni iPad'leri duyuracak gibi görünüyor, bu yüzden neden yeni bir Mac Mini'ye neden gelmesin? yapılması gereken aslında en son nesil işlemcilerin ve donanımların yer alması bile değil, bir iki kuşak önceki işlemciler ve donanım değişiklikleri bile ciddi bir sıçrama olur. MacOS Mojave'i iyi çalıştırdığı sürece sıkıntı yok.

Bunun dışında Apple, Mac Mini'nin yükseltilebilir yönünü korumalıdır. Basit bir alt açılabilir atl kapak durmaya devam etmeli. RAM yükseltmeleri daha kolaylaştırılmalı, USB-C Portu eklenmeli. USB-C Portu Mac Bilgisayarlarda olduğunu biliyoruz ancak bana göre asıl önemli olan mevcut portların korunması. Apple, USB-A bağlantı noktalarını USB 3.0 bağlantı noktalarına yükselttiği sürece. Bir SD kart okuyucu, Thunderbolt, HDMI ve daha fazlasını rahat bir kullanımla sunabilir. Zira USB-C dünyasına yakalanmak ve zorunlu kalmak istemeyen kullanıcılar için hala uygun fiyatlı bir seçenek sunmuş oluyor.

Yeni Mac Mini Artık Gelmeli!

2014'teki en yeni model, sadece 1,5 inç yüksekliğiyle geliyor ancak 7,7 inçlik geniş bir alana sahip. Apple bağlantı noktalarını tutarsa, tasarımı küçültmek için bir neden göremiyorum; Gümüş kaplama daha güzel durabilir; space gri çoğunlukla Apple'ın "pro" ürünleri için tercih ettiği bir kombinasyon.

En önemlisi Yeni Mac Mini hala ciddi kullanım alanı bulabilir. Giriş seviyesi bir bilgisayar, bir medya sunucusu veya hatta web barındırma için bir cihaz olarak çalışan benzersiz bir cihaz bence.

Apple'ın artık Mac Mini'ye kendi eko sisteminde daha fazla yer vermesi, uygun bir güncelleme ve fiyatlandırma ile sunmasının zamanı geldi.

Mashable

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Ekonomi Apple'ın Gerçekten Mac Mini'yi Yenilemesi Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement