Apple, Swatch ile Olan Savaşını Kaybetti - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Swatch ile Olan Savaşını Kaybetti

Apple, Swatch ile Olan Savaşını Kaybetti

Apple, İsviçre'nin ardından Avustralya'da da Swatch'a karşı olan yasal savaşta kaybetti.

21.04.2019 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, İsviçreli saat üreticisi Swatch ile olan hukuki savaşı kaybetti. The Sydney Morning Herald'da yer alan habere göre Apple, Swatch ile olan "One more thing" cümlesi savaşını kaybetti.

Apple, Australian Trade Mark Office'ine (Avustralya Ticari Marka Ofisi) yaptığı savunmada Swatch'un "One more thing" cümlesini kullanamayacağını söyledi. Apple'ın bu cümlenin Swatch tarafından kullanılmasını istememesinin sebebi ise Steve Jobs'ın Apple Keynotes sırasında düzenli olarak kullanıyor olması. Apple, bu cümlenin kendi ticari markaları olduğunu ve Swatch'un bunu kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Apple, Swatch ile Olan Savaşını Kaybetti

Swatch ise "One more thing" cümlesinin, sık sık "Just one more thing" cümlesini kullanan TV dedektifi Columbo'dan esinlenildiğini söyledi. Davanın sonucunda ise hakim Adrian Richards, Swatch'un leyhine olacak bir tutum sergileyip Apple'ın, saat üreticisinin avukat masraflarını ödemesine karar verdi. Richard, Apple'ın "One more thing" cümlesini belli servislerinde hiçbir zaman kullanmadığını söyledi.

Apple'ın Avustralya'da Swatch'a kaybettiği bu savaşın bir benzerini daha önce İsviçre'de de kaybetmişti. O davada ise Apple, Swatch'un kullandığı "Tick Different" cümlesine karşı dava açmıştı. Apple, kendi sloganları olan "Think Different" cümlesinin, kendi yararlarına kullandıklarını söylemişti. Ancak bu davada da mahkeme Swatch'tan yana yer almıştı.

Apple, mahkeme savaşlarında İsviçreli saat üreticisine kaybetse de sahada kendilerine çok büyük bir üstünlük kurmuş durumda. Teknoloji devinin saat satışları, tüm İsviçre saat endüstrisinden çok daha fazla.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Apple, Swatch ile Olan Savaşını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement